Робоча поїздка Президента на Львівщину (фото, відео) (оновлюється)

Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ на Львівщині ознайомився з ходом навчань територіальної оборони

Наші військові, захищаючи Батьківщину, мають знати, що їх родина захищена, має соціальні пільги, нормальні умови житла. Вже доручив збільшити грошове забезпечення солдат від 37%. Також не пізніше наступного місяця забезпечити військових або комфортабельними гуртожитками, або надати грошову компенсацію на наймання житла. Про це говорили з нашими воїнам під час відвідання Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

 

В рамках робочої поїздки до Львівської області Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко взяв участь у заходах до Дня бійця територіальної оборони, які відбулися у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Глава держави оглянув навчальні місця з підготовки підрозділів територіальної оборони, зокрема особового складу 64-го батальйону територіальної оборони 103-ї окремої бригади територіальної оборони Львівської області.

«В ці непрості часи ви приходите добровільно на стрілецький день, за власним бажанням», – звернувся Глава держави до учасників навчань.

«Ви є яскравим прикладом того, яке ставлення до професії захисника Вітчизни», – додав Петро Порошенко.

На початку ознайомлення, Президент заслухав доповідь щодо порядку проведення занять та підготовки підрозділів територіальної оборони.

Серед навчальних місць Президент ознайомився з підготовкою підрозділів забезпечення зв’язком. Глава держави також ознайомився із навчанням інженерно-саперного підрозділу. Зокрема, були продемонстровані навички бійців територіальної оборони у робота із саморобними вибуховими пристроями, мінна безпека, розвідка місцевості та знищення інженерних боєприпасів.

Міжнародний центр миротворчості та безпеки

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

 

Президент також ознайомився із психологічною підготовкою бійців. Під час демонстрації відпрацьовувалися такі питання як порядок переміщення по полю бою в складних умовах, порядок переміщення по полю бою, надання першої медичної допомоги в червоній та жовтих зонах.

Також під час навчань відпрацьовувалися порядок дій особового складу на стаціонарному блок-пості, порядок дій особового складу при захопленні будівель, заняття оборони на широкому фронті, під час прикриття державного кордону, а також переміщення на полі бою за допомогою системи імітації реального бою.

Починаючи з 2016 року в Сухопутних військах Збройних Сил України започатковано та впроваджено заходи підготовки військовозобов’язаних, приписаних до військових частин – підрозділів територіальної оборони на добровільній безоплатній основі в ході проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня».

Впродовж 2017 року в рамках проведення «Єдиного всеукраїнського стрілецького дня» підготовлено понад 78 000 військовозобов’язаних.

Для популяризації питань територіальної оборони в Україні, залучення до її проведення патріотично налаштованого населення та спрямування громадських об’єднань в інтересах підготовки територіальної оборони держави, щороку, у першу суботу жовтня під керівництвом місцевих органів виконавчої влади проводиться «День бійця територіальної оборони».

Держава зробила все залежне, щоб Україна отримала автокефалію. Тепер чекаємо на відповідні рішення церковних ієрархів, і та атмосфера, яка панує, дає мені підстави для оптимізму. Російська ж церква остаточно загнала себе в ізоляцію – своїми останніми рішеннями про припинення євхаристійного спілкування.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

Джерело

 

Президент: Потрібно зробити кроки для підтримки незахищених верств населення

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області наголосив, що в державному бюджеті мають бути обов’язково передбачені кошти на виплату компенсацій пенсіонерам, які отримують пенсії менше прожиткового мінімуму.

«Ми домовились про те, що ми зробимо кроки для того, щоб підтримати тих, хто отримує пенсії нижче прожиткового мінімуму», – сказав Президент під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки.

До Петра Порошенка звернувся Голова Бартатівської сільської ради Львівської області Андрій Островський, який зазначив, що представляє одну з громад області. «У моїй громаді, так як і по всій Україні є дуже багато пенсіонерів… І зараз підвищення тарифів, а розмір мінімальної пенсії у 1500 тисяч гривень «як кажуть в народі – це не серйозно»», – сказав сільський голова.

Андрій Островський попросив Главу держави розглянули це питання: «Переглянули питання щодо пенсій для незахищених верств населення. Тому, що це є величезна проблема».

Глава держави наголосив, що ця ініціатива свідчить про турботу про громаду і її мешканців. «Кому, як не вам ставити це питання, і кому, як не Президенту за це питання відповідати», – додав він.

Президент наголосив, що підвищення тарифів ще не відбулося. «А якщо і коли воно відбудеться, то незахищені верстви населення, і це моя принципова позиція, мають бути твердо захищені. І їх становище аж ніяк підвищення тарифів не має зачіпати», – підкреслив Петро Порошенко.

Він зазначив, що це має відбуватися і через механізми субсидій, сума платежу для малозабезпечених верств населення немає змінитеся ні на копійку.

«Ви ставите питання про тих пенсіонерів, особливо у сільській місцевості, які отримують пенсію менше прожиткового мінімуму. Пенсійне законодавство так імплементовано, що існує певна кількість людей в тому числі і в селі, які отримують пенсію менше прожиткового мінімуму», – зазначив він.

Петро Порошенко підкреслив: «Я твердо переконаний, що нам потрібно зараз дати відповідне доручення Уряду при плануванні бюджету, щоб ті, хто отримують пенсії менше прожиткового мінімуму, їм було компенсовано з бюджету. Для того, щоб вони мали можливість отримати те, що забезпечує їх нормальне життя»

Глава держави також зазначив, що при підготовці пропозицій до бюджету ця пропозиція має бути врахована. «Я думаю, що це правильні речі. І нехай вони нас почують», – додав він

За його словами, покращено грошове забезпечення українських військових, які мають можливість отримувати підвищену заробітну плату «для того щоб в армію йшли не тільки за покликом душі, а й мали нормальний рівень соціальних гарантій, нормальний рівень фінансового, грошового забезпечення».

Він нагадав, що дано доручення на 37% підняти грошове забезпечення: «І якщо солдат буде отримувати не менше 10 тисяч гривень, а на фронті, на першій лінії – не менше 21 тисячі гривень, я думаю, що це вже той рівень, який точно говорить про ті пріоритети, які є в державі».

Джерело

 

Президент на Львівщині оглянув новий гуртожиток для військових: Це вже не казарма

Оглядаю нові гуртожитки на Львівщині. На даний момент кімнати мають всі умови, щоб наші військові могли повноцінно відпочити і сконцентруватися на навчанні. Наступний етап — за рахунок тих самих джерел зробити кімнати-студії для сержантського складу.Сьогодні говоритимемо про програму житла для військовослужбовців. Буде окрема позиція по службовому житлу для офіцерів, і буде окрема позиція щодо надання фінансової компенсації для можливості придбання власного житла. Кошти на забезпечення належного соціального захисту для військових будуть знайдені.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

 

Президент Петро Порошенко на Львівщині оглянув новозбудований гуртожиток для військових.

«Всі пам’ятають, що таке казарми? «Взльотка» на 100,120, 200 людей, двоярусні ліжка, черговий. Можливість прийняти душ раз на тиждень. Чому? Бо так казав устав, частіше не можна. Можливість відпочити, особисте життя закінчувалося приліжковою тумбочкою», – пригадав Президент. Глава держави наголосив, що за рахунок зусиль правоохоронних органів і Генеральної прокуратури до державного бюджету було повернуто 1,5 млрд доларів коштів, які попередньою владою були вкрадені в українського народу. Президент наголосив, що першим пріоритетом стало фінансування з цих коштів армії – зокрема, створення належних умов для служби українськими контрактниками.

Глава держави нагадав, що рік тому було продемонстровано макети, а вже нині є можливість оглянути перші гуртожитки. «Ми домовилися, що казармами не будемо їх називати. Бо це не казарми. На сьогоднішній день, коли ти заходиш в кімнату, в кімнаті, в блоці є можливість прийняти душ, є санвузол і нормальні умови, коли по два-три бійця будуть в кімнаті. Вони мають можливість нормально відпочити і підготуватися до наступного дня. І ти не маєш жодних проблем, крім концентруватися на військовому навчанні», – підкреслив Президент.

Старичі, гуртожитки нового зразка для військових

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

 

Глава держави наголосив, що сьогодні відвідує новий гуртожиток, а наступний етап – за рахунок тих самих джерел квартири-студії для сержантського складу. Президент ознайомився з макетом будинку компактних квартир для сержантського корпусу. «Сержантський склад має можливість туди і дружину привести, вже є окрема кімната, санвузол, окремі умови, розміри кімнати більші», – додав Президент.

Також обговорюється програма розвитку житла для військовослужбовців, зокрема щодо службового житла для офіцерів і окремо щодо надання фінансової компенсації для можливості придбання власного житла. «Я ставлю принципову позицію, щоб проблема була вирішена. Що людина, яка закінчує 25 років вислуги, повинна мати фінансовий ресурс для того, щоб купити житло. Кожен (повинен мати можливість –ред.), а не ті хто ближче до начальства, тилу, штабу або будь-чого, а ті, хто воюють на фронті – віддалені від цього. Цього більше не буде. Ми маємо відновити цю справедливість. І кошти на забезпечення належного соціального захисту для військовослужбовців будуть знайдені, в тому числі за рахунок додаткової мобілізації коштів, які були вкрадені в України», – наголосив Петро Порошенко.

Джерело

 

Правоохоронні органи мають допомогти у боротьбі з нечесними підрядниками при будівництві житла для військових – Президент

Нарада з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 16. Oktober 2018

 

Президент Петро Порошенко під час наради з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців на Львівщині розповів, що сьогодні у Старичах проінспектував виконання доручення щодо забезпечення військових гуртожитками. «Було завдання про будівництво 184 гуртожитків, при чому не менше 80 цього року. Багато хто зі скепсисом дивився на поставлені терміни, назвавши їх неможливими і на кошти, сказавши, що за ці кошти збудувати нічого не можна», – розповів Президент. За його словами, до кінця року у Старичах має бути введено 6 гуртожитків.

«При будівництві 16 гуртожитків Міністерство оборони вимушено було розірвати контракти у зв’язку з тим, що нечисті на руку ділки намагалися або підвищити ціни, або вкрасти гроші. Хочу звернутися зараз і до тих громадських активістів, які роблять велику справу із боротьби з корупцією – прохання відслідковувати недоброчесних підрядників і разом спільно з Міністерством оборони та Міністерством регіонального розвитку скласти «чорний список» не тільки виконавців, а й засновників. І яким не дозволяти в такий спосіб використовувати кошти платників податків. Кожна копійка зараз вкрай потрібна Україні», – закликав Глава держави.

«Тим підрядникам, хто заважає нам реалізовувати програму соціального захисту військовослужбовців, хто зриває тендери, хто краде попередню оплату, хто намагається зірвати терміни виконання підрядних робіт, щоб правоохоронні органи надали максимальну допомогу Міністерству оборони в боротьбі з тими, хто краде державні гроші або недобросовісно виконує свої обов’язки. З армією жартувати ми не допустимо», – звернувся Глава держави до правоохоронних органів.

Президент також повідомив, що вже напрацьовані зміни до законодавства в частині роботи системи ProZorro щодо унеможливлення проходження недоброчесних підрядників до будівництва об’єктів для Збройних Сил України.

Президент звернувся до Парламенту щодо прискорення прийняття цих змін. «Від цього залежить доля сотень мільйонів гривень», – зазначив Глава держави та додав, що в разі позитивного голосування закон має бути терміново поданий йому на підпис. Він також зауважив, що необхідно внести до списку компаній, яким обмежено права участі в конкурсі тих недоброчесних підрядників, які не виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони.

Джерело

 

Глава держави про нову систему харчування в армії: Надзвичайно приємно чути схвальні відгуки військових

Президент Петро Порошенко під час наради з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців розповів, що в ході робочої поїздки на Львівщину відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки, де ознайомився з ходом навчань територіальної оборони. Він додав, що разом з військовослужбовцями пообідав. «Всі мають відмітити якість і ефективність використання нової системи харчування», – наголосив Петро Порошенко.

«З великою приємністю хочу повідомити, що через чотири дні більше 50-ти бригад Збройних Сил України будуть переведені на нову систему харчування», – повідомив Глава держави.

Він запропонував командирам цих бригад, якщо буде можливість, провести день відкритих дверей і запросити для того, щоб мали можливість переконатися як змінилися умови харчування. «Прошу нехай суспільство прийде і побачить. Це теж дуже яскраві і дуже характерні зміни, які відбуваються у Збройних Силах України», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що було неприйнятним, що з середини 2000-х років система харчування була зруйнована, була розповсюджена корупція і безвідповідальність, коли керівник частини не мав можливість абсолютно ніяким чином вплинути ані на якість, ані на собівартість продуктів. «І солдати залишалися в кращому випадку голодними, в гіршому випадку отруєними», – зауважив він.

«І сьогодні було надзвичайно приємно чути максимально позитивні відгуки про нову систему харчування», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, був великий опір і в громадському середовищі через недостатню поінформованість, «і особливо опір організовували ті, «в кого забирали фінансові потоки, бо вони вже звикли на них сидіти».

Глава держави особливо наголосив, що нині зміни відбуваються в усіх сферах функціонування Збройних Сил і щодо матеріального забезпечення, і щодо забезпечення зброєю, і щодо технічного, медичного забезпечення.

Джерело

 

Глава держави: Житло для військовослужбовців має бути чітке розмежоване на службове, яке не можна приватизувати, і особисте

Президент Петро Порошенко під час наради з питань стану реалізації програми будівництва житла для військовослужбовців на Львівщині наголосив, що має бути чітко передбачено, що службове житло не можна приватизувати, водночас необхідно розробити фінансовий механізм із забезпечення військових, які прослужили більш 25 років, особистим житлом.

Глава держави розповів, що сьогодні був вражений рівнем готовності гуртожитка для військовослужбовців, де є меблі, кухонне обладнання, санвузли. «Казармами точно язик не повертається їх назвати. 23 тисячі контрактників будуть мати можливість комфортно розташуватися в цих приміщеннях», – сказав Глава держави, наголосивши, що це безпрецедентно висока цифра і ніколи Україна стільки не будувала. Президент впевнений, що цю програму має бути продовжено і у видатках на наступний рік необхідні кошти повинні бути передбачені.

Петро Порошенко також розповів, що розроблені проекти і розпочато будівництво спеціальних будинків для сержантського складу, які будуть чотириповерховими з квартирами-студіями. За словами Глави держави, «це також буде потужною мотивацією для осіб сержантського складу служити, залишатися в армії і бути захисниками Вітчизни».

«Наголошую, що всі ці квартири – або гуртожитки, або студії, або ми можемо їх назвати навіть готельні номери, щоб вони точно не підлягали приватизації і були службовим житлом на території частин, побудовані без врахування видатків на мережі, на землю, економлячи кожну копійку. Це буде службове житло і будь-який військовослужбовець, який приїжджає до складу бригади, буде мати можливість розташуватися в комфортних житлових умовах», – зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що передбачено покращення житлових умов для офіцерів і є пропозиції щодо вирішення питань соціального захисту військовослужбовців у отриманні власного житла. «Вважаю ненормальним, коли лише 5-10% тих, хто має право на житло, отримають житло у власність. 90% звільняються з армії не отримавши нічого», – сказав він.

Президент закликав Міністра оборони спільно опрацювати питання з військовими, парламентарями та волонтерами та представити пропозиції щодо чіткого розмежування службового і особистого житла. «Внести мені пропозицію щодо відповідного чіткого розмежування – службове житло на території частини не підлягає приватизації і служить для забезпечення житлових умов військовослужбовців. Для чого? Щоб в умовах тривоги, в умовах нападу боєздатність частини була забезпечена за найкоротший проміжок часу. Це буде неможливо, коли в будинках на території частини проживають люди, які до армії не мають ніякого відношення… Або перекуплені, або перепродані, або вкрадені (службові квартири – ред.)», – наголосив він.

Президент додав: «Разом з тим ми маємо захистити військовослужбовця, якщо він, офіцер, прослужив 25 років в армії, сума фінансової компенсації має бути достатньою для того, щоб людина могла себе забезпечити, з урахуванням можливого іпотечного кредитування, застави, житлом там, де він вважає за потрібне». Водночас Глава держави зауважив, що ціни по Україні на житло суттєво відрізняються, тому потрібно напрацювати відповідний фінансовий механізм. «Ми даємо право кожному розраховувати на те, що забезпечення його житлом буде вирішено», – наголосив Глава держави.

Президент окремо відзначив правильність рішення про передачу підрозділів спеціальної служби транспорту в склад Міністерства оборони, які якісно виконують свою роботу в складних умовах. Глава держави також наголосив на необхідності передбачення кроків про поліпшення їхнього соціального захисту.

Джерело

 

Це безпосереднє втручання у внутрішні справи і елемент гібридної агресії – Глава держави про рішення Радбезу РФ щодо захисту російської церкви в Україні

Президент Петро Порошенко під час наради на Львівщині повідомив, що сьогодні свій робочий день розпочав із зустрічі з екзархами Вселенського Патріарха Варфоломія та подякував їм за рішення Священного Синоду щодо автокефалії для української помісної православної церкви.

«Держава і Президент зробили майже все можливе. І ми молимося щоб зараз церковна влада, церковні ієрархи якнайшвидше підготувалися до Собору і це було зроблено», – зазначив Глава держави.

Водночас Президент додав, що після історичного рішення Синоду, вчора відбулося засідання Синоду РПЦ: «В черговий раз вони продемонстрували, що вони знаходяться під прямим і безпосереднім впливом Кремля і Федеральної служби безпеки».

«І після того, як на Раді безпеки РФ було прийнято рішення щодо захисту, звертаю увагу, російської православної церкви в Україні… Що я розглядаю як безпосереднє втручання у внутрішні справи України, і є елементом гібридної агресії.  І ми чітко розуміємо ті загрози, які є у зв’язку з цим. Синод російської церкви прийняв рішення про припинення євхаристичного діалогу зі Вселенським Патріархатом», – сказав Петро Порошенко.

При цьому Глава держави додав, що це свідчить лише про одне: «Вони самі себе наказали. Так само як і Росія внаслідок агресії проти України на сході нашої держави, внаслідок незаконної анексії Криму опинилася у тотальній міжнародній ізоляції. Так само і російська православна церква прийняттям цього рішення чого добилась? Ізоляції в світовому православ’ї. Позбавила себе можливості відвідувати Афон. Позбавила можливості вірних та єпископів служити в церквах по всьому світу. І ізолювала себе від вселенського православ’я».

«Україна у штучному конфлікті, що його із суто політичних міркувань роздмухують Кремль і російська православна церква, беззастережно, цілком і повністю стоїть на боці Матері-Церкви», – підкреслив Президент.

 

 

Автор