Робоча поїздка Президента до Харківської області (фото, відео)

У мене бізнесу в Росії немає – Президент Порошенко

 

«У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все поміняла. І тепер я хочу, щоб всі почули – у Порошенка в Росії бізнесу немає і бути не може. Ні аграрного, ні паточного, ніякого іншого», – заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на відкритті Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в рамках робочої поїздки на Харківщину.

«Хочу наголосити, я не виправдовуюся. Навпаки – я напряму звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, у чорному піарі, у підігруванні російській пропаганді дуже добре скоординованій, у жадобі за будь-яку ціну прийти до української влади», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що повною мірою відчув на собі, що означає російська економічна війна, російська блокада. «Я не відкрию для вас Америки, якщо нагадаю, що я прийшов у владу з бізнесу. Це було всім відомо, коли мене обрали Президентом», – додав він.

«І після анексії Криму Росія конфіскувала у мене Севастопольський морський завод. Де-факто його у мене нема, але окупантам дарувати його ніхто не збирається. Я щоразу маніфестую це, вносячи його в свою електронну декларацію, яку відповідно до закону я заповнюю щорічно», – підкреслив Президент.

Глава держави також окремо зупинився на питанні Липецької кондитерської фабрики, наявність якої йому так само закидають опоненти. «За наказом Путіна як актив вона з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це – технологія. Він навмисно блокував її продаж, аби дати українській опозиції підстави звинувачувати мене у наявності Липецької фабрики»,- підкреслив Петро Порошенко та додав: «Опозиція все розуміла, але пас від Кремля прийняла».

Глава держави зазначив: «Тому менеджмент «Рошену» ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив це підприємство. І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити – замки на воротах, звільнення тисячі людей і зупинка виробництва. Стоїть та не буде запущено».

«А щодо «Рошену», то ще у шістнадцятому році я передав його у довірчу власність «Ротшильду». І сотні мільйонів у рік «Рошен» перераховує на підтримку української армії», – наголосив Глава держави.

«Ще одне – днями компанія, яка за дорученням управляє моїми активами, змогла домовитися про продаж «Кузні на Рибальському». Оскільки це підприємство об’єктивно не може не грати помітної ролі у зміцненні обороноздатності держави – ви бачите і «Гюрзу», і «Кентавр», і багато іншого… Хочу повною мірою уникнути конфлікту інтересів і тому хай у нього буде інший власник. Але ви зрозумієте чому – у зв’язку з роллю в обороноздатності – власник має бути вітчизняний», – також повідомив Президент.

Петро Порошенко звернувся до присутніх: «Я хочу вибачитись за ліричний відступ від теми нашого форуму, бо інколи відверта дезінформація та фейки надто вже чіпляють за живе».

Джерело

 

Росія, як і раніше, перебуває у міжнародній ізоляції – Президент про підсумки участі у 73-й Генасамблеї ООН

Президент Петро Порошенко наголошує, що міжнародна коаліція на підтримку України зміцнюється і країна-агресор Росія перебуває у міжнародній ізоляції. Про це Глава держави сказав під час виступу на відкритті Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в рамках робочої поїздки до Харківської області.

«Вчора повернувся із Нью-Йорка, де брав участь в Генеральній Асамблеї ООН. Прилетів можна сказати прямо до вас – з невеличкою зупинкою в Києві для зустрічі з радником Міністерства оборони України генералом Абізейдом», – звернувся Петро Порошенко до присутніх.

«Звісно, що головним завданням було використати цей форум світових лідерів для зміцнення проукраїнської коаліції та активніше залучити ООН для процесу деокупації Криму і Донбасу», – наголосив Президент.

«Нам багато чого вдалося. Росія, як і раніше, перебуває у міжнародній ізоляції і це було чітко продемонстровано в ООН. Разом з тим Україна була одним із перших пріоритетів для багатьох лідерів іноземних держав», – заявив Глава держави. Він зауважив, що підтримку Україні висловлювали Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, Президент Польщі Анджей Дуда, Прем’єр-міністр Норвегії і керівник Австралії та багато інших лідерів.

«Скрізь посталено абсолютно чітке питання про зміцнення підтримки України, зміцнення єдності в світі для солідарності з нашою державою», – додав Президент.

«Точно буде прийнята резолюція ООН по Криму, де Росія буде названа державою, що окупує незаконно українську територію», – висловив переконання Глава держави.

Джерело

 

Бізнес-клімат в Україні переконливо змінюється на краще – Глава держави на економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи»

Президент Петро Порошенко під час виступу на відкритті 10-го економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» на Харківщині наголосив на зацікавленості представників іноземного бізнесу в інвестуванні в українську економіку та їх позитивних оцінках змін в українській економіці.

Глава держави розповів, що під час робочої поїздки до США провів зустріч з американськими інвесторами. «Зустріч з інвесторами пройшла абсолютно блискуче. Ми не почули, і це було вперше, жодних зауважень до української влади. А прийшли і ті, хто давно вже працює в Україні, мають величезний досвід, і ті, хто лише прицілюються та планують заходити на наш надзвичайно привабливий з точки розу іноземних інвесторів ринок», – додав він.

«Дехто вже презентував бізнес-проекти, які хочуть бути реалізовані найближчим часом. Але всі абсолютно одностайні в тому, що в Україні, – попри те, що ми витрачаємо майже 6% ВВП на сектор оборони і безпеки, в тому числі 3% – на укріплення наших Збройних Сил, української армії – всі підкреслили, що в Україні зараз відбуваються фундаментальні зміни. Зміни, які вже приносять свої плоди. І бізнес-клімат – не я кажу, а американці – міняється абсолютно, переконливо і твердо на краще. Хоча, якщо спитати в мене, я можу наголосити, що темпами я все таки незадоволений», – підкреслив Петро Порошенко.

«Хоча вже зараз не відбувається і місяця без того, щоб не заходили в Україну потужні інвестори, потужні бренди, які знаковою змінюють економічну ситуацію в державі»,- зауважив він.

Президент нагадав, що лише у вересні дано старт кільком великим інвестиційним проектам. Зокрема, норвезькі компанії вкладають майже півмільярда доларів у сферу відновлювальної енергетики на Півдні України, саудівська компанія інвестує в український АПК. «Це – найбільший інвестиційний контракт в сільськогосподарському секторі за всю історію нашої незалежної, і сталося це не раніше, а чомусь саме тепер», – зауважив він. Крім того, 200 мільйонів доларів витрачено німецькою компанією на завод, який на початку місяця відкрився на Житомирщині.

За його словами, різко збільшились інвестиції, які вкладаються в виробництво автомобільних комплектуючи для автомобільної промисловості Євросоюзу.

Він додав, що нині відбувається «кардинальне і різке зростання нашого експорту і нашого торговельного обороту з Європейським Союзом». «Це ще один доказ правильно обраного шляху і доказ того, що поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом, разом з Угодою про асоціацію реально працюють», – сказав Президент.

«Великі іноземні інвестори точно вірять в перспективу нашої країни і створюють тут нові робочі місця, і забезпечують надходження до державно бюджету, і створюють відповідний імідж України в світі – як країни змін», – підкреслив Президент.

Водночас він нагадав, що ще чотири роки тому країна була за півкроку від дефолту і за крок від національної катастрофи. «Економіка ще до Революції гідності увійшла в глибоке піке. А збройна агресія РФ, незаконна анексія Криму та окупація частини Донбасу призвели до втрати приблизно чверті промислового потенціалу», – додав він.

Президент підкреслив, що особливо на Харківщині відчули наслідки такої ситуації – стрімке закриття Росією ринку, який на початку десятиліття споживав понад третину нашого експорту. Додатково до цього було заблоковано і транзит через РФ в треті країни. «Цей удар не міг не відобразитися на макрофінансовій стабільності нашої держави», – сказав він та додав, що цей удар не міг не пришпорити інфляцію, не міг не знизити рівень життя.

«Нам пророкували дефолт, розпад країни, словом – національну катастрофу і небуття. Але Україна вижила, піднялася і рушила вперед», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави особливо наголосив на тому, що країні вдалося спільними зусиллями забезпечити макрофінансову стабілізацію і вихід України із зони ризику. «ВВП України зростає одинадцятий квартал поспіль… Але цього року очікується зростання далеко за 3%. Показник другого кварталу, і мені приємно про це казати, випередив найоптимістичніші прогнози і склав 3,8%. Це не за місяць, і не за квартал. Це в річному вимірі. І ми точно крокуємо до цифри 4% зростання ВВП», – впевнений він.

Джерело

 

Україна має здійснити ще низку суттєвих реформ, які дозволять збільшити інвестиції в економіку – Глава держави

Президент Петро Порошенко наголошує, що незважаючи на вже значне просування у питанні поліпшення інвестиційного клімату в державі ще є ціла низка важливих реформ і кроків, що й надалі мають сприяти поліпшенню умов для роботи представників бізнесу та збільшенню інвестицій.

«На порядку денному України лишається багато суттєвих реформ, результатом яких повинні стати масштабні інвестиції в розбудову інфраструктури, промисловості, сільського господарства та високотехнологічних галузей економіки. Позитивні тенденції нам треба посилити наступними реформаторськими кроками», – сказав Глава держави під час виступу на відкритті 10-го економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

«Ще до виборів ми могли б ухвалити закон про податок на виведений капітал, хоча правильніше його було б назвати податком на виведення капіталу – все, що ти інвестуєш, ти податки не сплачуєш. Спрощується система обліку, зменшується будь-яка можливість тиску на бізнес. І лише те, що ти виводиш з бізнесу – заплати податки», – зазначив Петро Порошенко.

«Це чесно. Це чесний, прозорий і ефективний діалог з державою», – переконаний він.

«Ведемо роботу для того, щоб привести дуже позитивний іноземний досвід», – додав Глава держави, подякувавши за досвід у цьому питанні Президенту Естонії, Віце-президенту Європейської комісії за підтримку, грузинським партнерам, де такий податок ефективно працює, Італії та іншим країнам.

Він висловив переконання, що Україна у реформах має використовувати кращий досвід. «Бо саме це стимулює вкладати у виробництво, а не виводити кошти з обороту. Саме це є тим революційним кроком, який має забезпечити зростання ВВП. Така податкова інновація в першу чергу корисна для всього промислового потенціалу України і я абсолютно переконаний, що вона ефективно спрацює і на Харківщині»,- підкреслив Президент.

Також серед найближчих планів Петро Порошенко назвав прийняття закону про концесії, закону про процедуру банкрутства, закону про бізнесомбудсмена з реальними правами, про посилення персональної відповідальності працівників контролюючих органів за не ефективну роботу.

«Дуже важливим є і законопроект про національне бюро фінансової безпеки. Законопроект, який забороняє на багато кілометрів представникам контролюючих органів, силовикам підходити до бізнесу», – сказав Петро Порошенко, зазначивши, що це має захистити бізнес від тиску правоохоронних органів.

«Кроки з покращення інвестиційного клімату і створення нових робочих місць мають точно супроводжуватися продовженням політики легалізації зайнятості і зростання заробітних плат, що в свою чергу може сприяти підвищенню пенсій», – додав Президент.

Джерело

 

Політика економічного зростання України передбачає формування потужних регіональних економік – Глава держави

Президент Петро Порошенко зазначає, що політика економічного зростання України передбачає формування дуже потужних і стійких регіональних економік. «Реалізуючи цю європейську модель держава передає на місця дуже значний обсяг повноважень, фінансів і відповідальності. Це називається децентралізація. Саме це я обіцяв у 2014 році Харкову і Україні, саме це відбулося», – сказав він під час виступу на відкритті 10-го економічного форуму у Харкові.

Глава держави наголосив, що нині регіони мають дієві інструменти розвитку. «Це дозволить будувати абсолютно прозорі відносини з бізнесом. Сьогодні від регіонів залежить дуже велика частка щодо вирішення проблем бізнесу», – сказав Петро Порошенко.

Президент із задоволенням відзначив конкуренцію з боку регіональної влади за інвестора. «Це абсолютно правильний підхід у владі. Бо від вас залежить як створювати середовище в якому бізнесу буде комфортно, як створювати умови, яким чином обмінюватись дуже позитивним досвідом щодо залучення інвестицій, відновлення мереж, створювати можливості для дешевої оренди офісу і стимулювати і захищати стартапи до того, як вони стануть на ноги. Передовий досвід цього в Україні вже існує і я як Президент його точно підтримаю»,- зауважив він.

Глава держави зазначив, що у зовнішньоекономічній діяльності Харківська область віддає перевагу промисловій сфері, сільському господарству, галузі фармації. Однак, одна з найвагоміших її заслуг – оборонні підприємства. «Ще раз хочу наголосити – для мене як для Президента, для українського Уряду Харківщина – ключовий регіон у оборонно-промисловому комплексі. Саме тут не лише у переносному, а в прямому сенсі кується міцна броня Збройних Сил України. Об цю броню ламає зуби російській агресор», – наголосив Петро Порошенко.

Він також відзначив, що область демонструє перехід від зовнішньої торгівлі сировиною і матеріалами до експорту конкурентної і високотехнологічної продукції, що потребує створення інноваційної інфраструктури, інтеграцію наукових закладів і бізнесу – взаємоінтеграцію, взаємодопомогу. «Розвиток високих технологій також повинен стати драйвером розвитку економіки і залучення інвестицій. Хочу наголосити, що нарешті IT сектор вже зараз формує більше 3% ВВП держави. Цього року ще на 20% має завести за прогнозами аналітичних центрів. В структурі українського експорту цей сектор впевнено посідає третє місце після агрокомплексу і металургії. Вказаний результат досягнуто, у тому числі завдяки Харківській області, яка розвинула потужний ІТ-кластер. Саме Харківщина є одним з найпривабливіших регіонів для розміщення замовлень у сфері аутсорсингу»,- сказав Президент.

«Переконаний – правильна оцінка інвестиційного потенціалу Харківської області з боку міжнародних партнерів дозволить реалізувати важливі спільні проекти, які матимуть стратегічне значення для модернізації та подальшого розвитку економіки Харківщини і всієї України», – резюмував він.

Джерело

 

Україна, США, Німеччина та Франція мають спільне бачення миротворчої місії на Донбасі – Президент

 

Президент Петро Порошенко наголошує на спільності позицій України, США, Німеччини та Франції у питанні запровадження миротворчої місії ООН. Про це Петро Порошенко сказав під час участі в загальних зборах Національної академії правових наук України з нагоди 25-річчя її утворення в рамках робочої поїздки до Харківської області.

Президент зазначив, що «на сьогодні Україна, Сполучені Штати, Німеччина та Франція мають настільки спільне бачення такої миротворчої місії, що практично готові вносити спільну резолюцію на розгляд Ради Безпеки ООН».

«І якщо Росія скористається правом вето, це буде її викликом не лише Україні, а всій світовій спільноті. І це посилить її ізоляцію, як це сталося тоді, коли Росія виявилася єдиною країною, яка ветувала резолюцію по MH17», – сказав Петро Порошенко. При цьому він підкреслив, що Україна як ніхто інший зацікавлена у позитивному результаті такого голосування і відповідна робота буде активно проводитися.

«Миротворці ООН – це ще не мир, але вже не війна», – підкреслив Глава держави та додав, що «миротворці ООН на всій території окупованого Донбасу з виходом на неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону гарантують припинення активних бойових дій».

На переконання Президента, миротворча місія ООН зменшує ризик повномасштабної війни з Росією. «Вона означає відсутність жертв серед наших військових і цивільних. Вона означає припинення постачання російських найманців і зброї. І вона відкриває шлях до політичного врегулювання. Шлях до миру на прийнятних для України умовах, із поверненням окупованих територій, але без нашого повернення у сферу російського впливу»,- підсумував Глава держави.

Джерело

 

Поділяю позицію більшості громадян, які виступають за політико-дипломатичне врегулювання ситуації на Донбасі – Президент у Харкові

Президент Петро Порошенко під час участі в урочистостях в Національній академії правових наук в рамках робочої поїздки на Харківщину подякував юристам та правникам академії за допомогу в розробці Закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». «Ви є співавторами цього закону і вам окрема подяка за це», – сказав він.

Глава держави зауважив, що ознайомився із результатами великого опитування громадської думки, яке провели три дуже поважні та авторитетні компанії: «Вони цікавилися, якою люди бачать оптимальну стратегію повернення Донбасу в Україну та України на Донбас. Лише 5 % висловлюються за військовий наступ і повернення силою».

Президент зазначив, що «природно, найменша кількість прибічників такого сценарію, менше 6% – на Сході України».

«Це зрозуміло, тому що фронт тут, поруч, і люди знають що таке днювати й ночувати під прицілом. А по ту лінію фронту живуть не лише вороги і найманці. Там – багатомільйонні міські агломерації, в яких мешкають громадяни України, наші співвітчизники. І думаю, що жоден український політик, в тому числі звичайно і я, ніколи не прийме рішення перетворити Донецьк на Грозний часів першої і другої чеченської війни. Путінський сценарій нам не потрібен. Це Кремль легко винищував мирне населення ковровим бомбардуванням. А Україна – не Росія. Ми належимо до іншої цивілізації, де цінують людське життя і не приносять його в жертву імперським амбіціям. І я як Президент ціную життя кожного українця», – підкреслив Петро Порошенко.

«Я казав вже раніше, і ще раз повторюю: мир в обмін на території – це ілюзія, самообман, бо не буде ані миру, ані територій. І Путін суне до нас не за Кримом і не за Донбасом, а за всією Україною», – підкреслив Президент.

Він також повідомив, що 10 % – пропонують «ізолювати окуповані території, забути про них на деякий час, і надіятися, що колись у майбутньому їх вдасться повернути», а 9% вважають, що взагалі нікого і нічого повертати не треба.

Президент нагадав ситуацію в Придністров’ї та Абазії та сказав, що не можна відвертатися від таких викликів.

«Це називається заховати голову у пісок… Така позиція не личить відповідальним політикам і державним діячам. І я на неї теж ніколи не пристану», – підкреслив Петро Порошенко.

«Як Президент та Верховний Головнокомандувач точно поділяю позицію більшості громадян – 60% на Харківщині таких більше 72% , які висловлюються за політико-дипломатичне врегулювання», – зазначив він.

«Це і є моя стратегія боротьби за мир і деокупацію. Мене жорстко критикують з різних сторін. З одного боку – яструби, які не усвідомлюють усіх наслідків військового сценарію. Адже він загрожує повномасштабною війною з Росією по всьому периметру нашого кордону. В умовах, коли нам потрібні ще роки для зміцнення армії, яку ми лише почали будувати», – підкреслив Президент та зазначив, що з «іншого боку, атакують п’ята колона та капітулянти, які нав’язують Україні смертельно небезпечні російські умови так званого миру, миру в лапках, так званої федералізації».

Президент підкреслив, що 60 % українців підтримують політико-дипломатичну стратегію. «Врешті-решт, народ мудрий, і розуміє, яка стратегія правильна. Вона не швидка, потребує часу, нервів і витримки, і ви чули, напевно, що я вже неодноразово вибачався за свою обіцянку дуже швидко завершити АТО», – сказав він.

«Політико-дипломатична стратегія – запорука миру по всій Україні, в тому числі і тут у прифронтовій Харківщині. І ви маєте знати, що Президент не зробить жодного кроку, який поставив би під ризик мирну працю Харківської області. Більше того, навпаки, будемо й надалі зміцнювати безпековий заслон, який надійно захищає регіон від проникнення терористів, диверсантів, бойовиків», – сказав Президент.

Джерело

 

Президент привітав Національну академію правових наук з 25-річчям заснування

Президент Петро Порошенко взяв участь в урочистих заходах з нагоди 25-річчя з моменту заснування Національної академії правових наук під час робочої поїздки до Харківської області.

«Харківщина – лідер у галузі освіти й науки, один із найпотужніших юридичних наукових центрів. І тому невипадково, що ініціатива створення вищої галузевої наукової установи, яка об’єднала правову науку всієї держави, зародилася саме тут», – сказав Президент. Він підкреслив, що становлення Академії правових наук України співпало з початком відтворення незалежності України. Фахівці Академії відіграли провідну роль у формуванні наукових засад національної правової системи.

Президент також зазначив, що усі ці роки науковці академії забезпечували науковий супровід розробки та прийняття законодавства незалежної України та розробці Конституції України 1996 року. Академія брала участь у розробці найважливіших нормативно-правових актів та кодексів, які становлять базу сучасного національного законодавства. Окремо він зупинився на ролі юристів у підготовці Угоди про Асоціації між Україною та ЄС.

В свою чергу, ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, почесний президент та академік Національної академії правових наук України Василь Тацій подякував Главі держави за його увагу до академії, юридичних науковців та судової реформи в України загалом.

З нагоди 25-річчя заснування Національної академії правових наук Президент відзначив високими державними та присвоїв почесні звання кільком провідним юристам академії.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної правової науки, багаторічну плідну наукову діяльність та високий професіоналізм орденом князя Ярослава Мудрого нагороджено ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, почесного президента та академіка Національної академії правових наук України Василя Тація, академіка-секретаря відділення державно-правових наук і міжнародного співробітництва, академіка Національної академії правових наук України Юрія Битяка.

Орденом «За заслуги» нагороджено академіка Національної академії правових наук України Володимира Гончаренка, орденом княгині Ольги – директора Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності, академіка Національної академії правових наук України Олену Орлюк та директора Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Світлану Серьогіну. Кільком провідним юристам присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» та «Заслужений юрист України».

Джерело

 

Президент ознайомився із ходом реконструкції філармонії у Харкові

Під час робочої поїздки на Харківщину Президент Петро Порошенко ознайомився із ходом реконструкції обласної філармонії.

Реконструкція унікального архітектурного комплексу Харківської філармонії один з наймасштабніший проектів в Україні в культурній сфері. По закінченню реконструкції в філармонії будуть працювати три зали, музей музичної культури, музична бібліотека, студія звукозапису.

Завершення будівництва заплановане на кінець 2018 року, а вже перші музичні вистави відбудуться тут на початку наступного року.

Всі ремонтні роботи та будівельні матеріали проводяться та постачаються від українських компаній. На сьогодні у власність прийнято перший пусковий комплекс.

Побудовано нову органну залу, де встановлено новий орган. Завершено будівництво артистичних, адміністративних, гостьових, побутових приміщень. Для обслуговування нової органної зали установлено сучасну звукову та освітлювальну техніку. Орган клавішний фірми «Alexander Schuke Potsdam Orgelbau Gmbh» – один з найбільших органів в Україні. Побудований спеціально для нової зали. Відповідає найвищим вимогами світового сучасного органобудівництва. Наявність такого органу дає необмежену можливість виконання будь-якої музики найкращими виконавцями з усього світу.

Харківська філармонія заснована у 1929 році, є однією з найстаріших концертних організацій України. У будівлі філармонії – пам’ятці архітектури, визначному культурному центрі міста – виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва.

Колективи Харківської обласної філармонії щорічно приймають участь у різноманітних фестивалях, конкурсах та культурних обмінах, де виступають на кращих сценічних мистецьких майданчиках Іспанії, Франції, Португалії, Бельгія, Угорщини. Німеччини, інших країнах світу.

Джерело

 

Президент відвідав реконструйований стадіон «Авангард» на Харківщині та вручив призи переможцям турніру юних футболістів

Під час робочої поїздки на Харківщину Президент Петро Порошенко відвідав місто Дергачі, де привітав юних футболістів – учасників Всеукраїнського турніру з футболу «Кубок Президента України – 2018 року» та вручив нагороди призерам.

Глава держави наголосив, що дуже давно стадіон був у зруйнованому стані, а потім перепроданий приватній компанії і громада була позбавлена можливості на цьому стадіоні займатися спортом. Він зауважив, що завдяки об’єднанню зусиль Президента, голови Харківської обласної адміністрації, приватний бізнес зробив якісний внесок у розвиток громади – подарувавши цей стадіон.

«Дуже добре, що відгукнулись, що інтереси громади не залишаються без реакції. Що влада сьогодні повернута обличчям до громади і що діти мають можливості тут проводити такі фантастичні турніри. І не лише діти», – сказав Петро Порошенко та додав, що на новому стадіоні мають можливість займатись і ветерани АТО.

Президент зазначив, що лише за один рік коштом обласного, міського та районного бюджетів було проведено капітальний ремонт «Авангарду».

Петро Порошенко також розповів, що завдяки президентській реформі децентралізації місцева влада отримала можливість для реалізації таких проектів як будівництво або реконструкція стадіонів, будівництво та відновлення доріг, шкіл, дитячих садків та інших соціальних об’єктів.

Глава держави привітав юних футболістів – учасників Всеукраїнського турніру з футболу «Кубок Президента України – 2018 року» та вручив нагороди призерам.

«Вітаю Дергачі з новим стадіоном, вітаю громаду. Вітаю футболістів і зичу їм майбутніх перемог не лише на Кубку Президента, а впевнений й будемо перемагати на європейських кубках», – сказав Петро Порошенко.

Він також висловив переконання, що юні футболісти учасники нинішнього турніру, коли-небудь зможуть підняти український прапор і на Чемпіонаті світу з футболу.

Джерело

 

Будівництво доріг – результат спільних зусиль центральної і місцевої влади – Президент оглянув відремонтовану автодорогу Харків – Охтирка

 

У рамках робочої поїздки до Харківської області Президент Петро Порошенко ознайомився із результатами ремонту автомобільної дороги Р-46 Харків – Охтирка.

«Сьогодні, насправді, це величезне свято, тому що вперше з 80-хроків почали якісний, серйозний ремонт. Дорога Харків-Охтирка,103 кілометри…Яка вона є зараз можете подивитися. Я по ній проїхав сам», – сказав Петро Порошенко під час спілкування з мешканцями Харківської та Сумської областей, які з’єднує дорога.

Глава держави підкреслив, що для нього надзвичайно важлива позиція, що в Україні вперше за багато років, нарешті, почалася окрема програма будівництва доріг. Він також зауважив, що пріоритет у будівництві цієї дороги визначили голови обласних державних адміністрацій Харківщини Юлія Світлична та Сумщини Микола Клочко. Він також висловив сподівання, що наступного року буде завершений ремонт наступної ділянки цієї дороги Охтирка-Суми.

«Додатково до цього ми поставили ще декілька пріоритетів, включно з дорогою Мелітополь-Маріуполь», – наголосив він. Президент додав: «До речі, в Маріуполі сьогодні день міста і ми звідси, з кордону Сумської і Харківської областей, бажаємо Маріуполю витримки, сили. Вони знаходяться за 18 км від фронту. Бажаємо, щоб в 2019 році Донбас було повернуто в Україну, а Україна повернулася на Донбас. Маріуполь, ми з вами і сподіваємося, що наступного року подарунок буде – початок будівництва, відновлення дороги Мелітополь-Маріуполь».

«Дорога – це не просто можливість поїхати. Дорога – це є розвиток всієї території, яка є навколо. Будівництво заправок, які фінансують громади, які розташовані вздовж дороги, бо акциз, частина коштів від продажу пального, йде до місцевих бюджетів», – зауважив Глава держави.

Він також зазначив, що кошти на будівництво та реконструкцію доріг спрямовуються не лише за рахунок дорожнього фонду, і не лише за рахунок президентського експерименту. Кошти на дороги йдуть від децентралізації, коли мобілізуються місцеві бюджети і приймається рішення місцевою владою спрямувати їх на дорогу. «Отже, це є продукт спільних зусиль – центральної, місцевої влади, Президента, Парламенту і Уряду. І тільки коли країна об’єднана, тільки коли зусилля робляться разом, є такий результат», – підкреслив Президент. Він додав: «Коли є чвари, як було до цього багато-багато років – нічого не будується. Все руйнується. Замість доріг є напрямки».

Петро Порошенко особливо наголосив, що будівництво відбувалося за прозорими тендерами і за дорученням Президента постійно здійснювався контроль якості виконання робіт. Він також наголосив на важливості забезпечення якісного і ефективного використання бюджетних грошей. «Маємо забезпечити, щоб жодна копійка не була вкрадена або віддана на «відкати». Система державних закупівель через систему ProZorro має гарантувати прозорість і має демонструвати, які кроки були зроблені для боротьби з корупцією. Щоб у нас за рахунок коштів платників податків не живилися злочинці», – підкреслив він.

«Ті, хто намагається протягнути туди руки, точно отримає по руках і не тільки – мають опинитися у в’язниці», – сказав Глава держави.

Джерело

 

Ми поважаємо суверенітет інших держав і вимагаємо такої ж поваги до України – Глава держави

Президент Петро Порошенко вимагає поваги до суверенітету України так само, як Україна поважає суверенітет інших держав. Про це Глава держави заявив під час робочої поїздки до Харківської області.

Президент нагадав, що із заявою щодо видачі жителям Закарпаття угорських паспортів виступило Міністерство закордонних справ України. «Я повністю поділяю кожну літеру, яка сказана МЗС», – зазначив він.

«Моя позиція як Президента – я буду захищати українських громадян, де б вони не були – на сході, на заході… Захищаючи українських громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми шануємо і поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги до України», – підкреслив Петро Порошенко.

Джерело

 

Автор