Зустрічі Марини Порошенко під час робочого візиту Президента України до США (фото, відео) (оновлюється)

Марина Порошенко відвідала скарбницю української самобутності в США – Український музей та бібліотеку в Стемфорді

В рамках робочого візиту Президента України до Сполучених Штатів України для участі у 73-й Генеральній Асамблеї ООН дружина Глави держави Марина Порошенко відвідала найбільшу скарбницю української самобутності у США – Український музей та бібліотеку в м. Стемфорд.

Це найстаріший культурний заклад, який був заснований українською громадою у Північній Америці. Фонди музею та бібліотеки складаються з колекцій образотворчого мистецтва, предметів християнського релігійного культу, виробів народного мистецтва, книг, рукописів, архівних документів та старовинних фото, які відображають українські обряди, традиції та побут.

За словами Марини Порошенко, Український музей і бібліотека в Стемфорді зберігають історичне та культурне надбання нашого народу за межами України. «Перебуваючи тут, відчувається, що цей культурний заклад створений і підтримується людьми, які люблять Україну, поважають свій народ та цінують українську історію і мистецтво», – зазначила вона.

Також дружина Президента зустрілася з юними українцями – вихованцями українського дитячого садочку в Стемфорді. На згадку про зустріч Марина Порошенко подарувала дітям українські книжки для дошкільнят та ігри для розвитку.

Джерело

Автор