Прес-конференція НАК «Нафтогаз»: Газовий ринок України напередодні опалювального сезону 2018/2019 (відео, наживо)

Друзі, дивіться он-лайн трансляцію прес-конференції на тему «Газовий ринок України напередодні опалювального сезону 2018/2019

У прес-конференції беруть участь:головний виконавчий директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренкот.в.о. президента АТ «Укртрансгаз»Андрій Хоменкодиректор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз трейдинг» Віталій Волинець

Gepostet von Нафтогаз України – Naftogaz am Dienstag, 25. September 2018

 

У прес-конференції беруть участь:
головний виконавчий директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко,
т.в.о. президента АТ «Укртрансгаз» Андрій Хоменко,
директор ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз трейдинг»  Віталій Волинець.

Пряма мова:

За рахунок доходів з інших джерел, наприклад, транзиту, ми крос-субсидуємо український видобуток газу.
Сьогодні уряд визначає, хто кому і на яких умовах продає газ. Ми запропонували зміни до цього порядку. Нинішня система є неефективною. Облгази мають монопольне становище на ринку, породжуючи безліч проблем. Сподіваємось, що запропоновані зміни знайдуть відображення у новій постанові уряду по ПСО. На Нафтогаз мають бути покладені спеціальні обов’язки по гарантуванню постачання газу будь-якому споживачу в Україні, який залишився без постачальника. Не має бути преференцій для посередників між Нафтогазом і населенням. Навіть при постачанні за регульованою, зменшеною ціною облгази продовжують нарощувати заборгованість перед Нафтогазом.

***

Газпром має заплатити Нафтогазу вже більше 110 млн доларів.

***

Якщо втрачає Нафтогаз, втрачає бюджет, а якщо втрачає бюджет, то не буде можливості підвищити зарплати і пенсії українцям, щоб компенсувати підняття цін на газ.

***

Газу в підземці (підземні сховища – ред.) вже достатньо для того, щоб Україна без проблем пройшла опалювальний сезон. Якщо в підземці буде 16 або 16,1 млрд куб. м газу, це призведе то того, що у нас буде суттєвий резерв в підземці на початок опалювального сезону.

***

Нафтогаз може забезпечити усі теплогенеруючі підприємства. Ми готові бути постачальником усіх теплокомуненерго, але для цього треба, щоб уряд гармонізував регулювання з НКРЕКП. Ми сподіваємося, що найближчим часом уряд і регулятор узгодять свої нормативні акти, щоб ринок запрацював нормально.

***

У нас не має жодних проблем, що гарантувати постачання газу побутовим споживачам.

***

Нафтогаз готовий бути гарантованим постачальников для всіх тепловиробників, але для цього необхідна синхронізація регулювання між урядом та НКРЕКП.

Далі буде…

Джерело

Автор