Зрада і перемога тижня. 12-18 серпня

ЗРАДА

Народний депутат (ВО “Батьківщина”) Надія Савченко вважає, що бойовиків з угруповань “Д/ЛНР”, які в ході антитерористичної операції на Донбасі вбивали українських військових, можна амністувати. Окрім того, Савченко наголошує на необхідності першими почати відпускати затриманих бойовиків, бо, мовляв, їх “набагато більше”.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації ДССЗЗІ заявляє про відмову у сертифікації системи електронного декларування. Служба вважає неможливим відновити державну експертизу Комплексної системи захисту інформації (КСЗІ) реєстру електронного декларування через неліквідовані недоліки в її розробці.

Начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк заявив, що спецназ НАБУ побив 3 співробітників його департаменту ГПУ.

На КПВВ “Новотроїцьке” співробітник прокуратури пред’явив паспорт бойовика на прізвисько “Кабан”, але потім заявив, що переплутав, і показав інший документ. Прокуратурою Донецької обл. йому оголошено про підозру.

У соціальній мережі Facebook було поширено “приголомшливі фото, на яких зображено дівчинку, яку прив’язали до стільця працівники дитячого санаторію “Орлятко” (смт Ворзель, Київська область)”.

Населення України за півроку скоротилося на 100 тисяч осіб.

Під будівлею Генеральної прокуратури України в Києві близько сотні людей вимагають від генерального прокурора Юрія Луценка звільнити начальника управління Генпрокуратури з розслідування кримінальних проваджень в сферах державної служби та власності Дмитра Суса, а його департамент ліквідувати в зв’язку з незаконними діями співробітників даного департаменту по відношенню до працівників НАБУ.

ПЕРЕМОГА

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно осіб, які 31 серпня 2015 року вчинили теракт біля Верховної Ради України.

Президент України Петро Порошенко відзначив високими державними нагородами України 74-х військовослужбовців, які захищали територіальну цілісність та суверенітет України, виконуючи бойові завдання на Донбасі.

Виконком Вінницької міської ради ухвалив рішення про заборону у Вінниці розміщення в будь-який спосіб реклами щодо пасажирських перевезень на тимчасово окуповані території і відпочинок у Криму й на Донбасі.

Проект “Шлюб за добу”: більш ніж за 10 днів одружилися близько 200 пар.

Кабмін збільшив держзамовлення на підготовку IT-шників.

79 наукових розробок молодих науковців, які перемогли в конкурсі проектів молодих учених, фінансуватимуть коштом державного бюджету. На це виділено 12 млн грн.

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував масштабні скорочення генеральських посад у ввіреному йому відомстві. У Національній гвардії (46 тис. осіб) кількість генералів мають намір скоротити з 38 до 18. У Національній поліції і МВС (175 тис. осіб) налічується 57 генералів, 15 з них планують звільнити.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор