Результати роботи органів прокуратури 11.09 – 17.09.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Землі сільськогосподарського призначення продовжують залишатися в центрі уваги ділків від агросектору. Але їхнє незаконне використання успішно виявляється органами прокуратури. В результаті – через судові інстанції десятки гектарів повертаються у власність держави та місцевих громад. Разом з посівними площами аналогічні рішення приймаються і по поверненню законним господарям ділянок лісового та водного фондів. То ж, за минулий тиждень стороні публічного обвинувачення вдалося добитися справедливих рішень по землям близько 343 га загальною вартістю понад 67 млн.грн.Такі результати з’явилися завдяки зусиллям прокуратур Івано-Франківської, Київської, Львівської, Луганської, Миколаївської, Полтавської та Черкаської областей.

Разом з цим, чимало роботи було проведено і по поверненню державі та територіальним громадам майна та коштів. Лише за минулий тиждень на підтримку позиції прокуратури суди ухвалили відповідних рішень на загальну суму понад 157 млн.грн. Передусім, це стосувалося стягнення штрафів, заборгованості по сплаті податків, за оренду та повернення громадам об’єктів нерухомості. У вирішенні цих питань відзначилися прокуратури Вінницької, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Чернігівської, Черкаської областей та Військова прокуратура Центрального регіону України.

За минулий тиждень правоохоронці задокументували 8 фактів отримання та надання неправомірної вигоди. Серед затриманих – поліцейські, працівник виправної колонії, лікар та чиновники з різних державних служб. Розмір хабарів коливався від 5 тис. грн. до 22 тис. грн.

З початку цього року органами прокуратури зафіксовано 7151 факт хабарництва та інших корупційних злочинів. До суду направлено 2410 обвинувальних актів, 516 осіб отримали реальне покарання.

Джерело