Жодних шансів для РПЦ

Богдан Карпенко

Ось зараз читаю новину: “На Вінниччині на прохання священика Московського патріархату сплюндровано могили загиблих у Голодоморі, – ЗМІ”.

Товариство, дуже велике прохання: РПЦ сьогодні всіма доступними засобами буде намагатись підвищити градус, спровокувати радикальні дії щодо себе, ви ж це знаєте? Знаєте. Враховуючи це, когось дивує, що, наприклад, така дика новина появилась саме сьогодні? Гадаю, ні.

Отже, прохання: УВАЖНО перевіряйте всі новини щодо дій РПЦ, які одразу викликають емоції, – першоджерела, достовірність, що там насправді. Навіть за посиланням в “Еспресо” щодо даної новини у тексті я прочитав “до цього НІБИТО причетний представник УПЦ МП”. Ми не маємо допомагати РПЦ штучно збільшувати накал, тому прохання, прибрати емоції при коментуванні подібних новин, подачі заголовків подібних новин і не спішити з висновками. У нас є СБУ, МВС, ГПУ, – їх робота реагувати, якщо якісь порушення будуть зі сторони деяких представників РПЦ. Наша позиція: все виключно у правовому полі, жодних шансів для РПЦ штучно почати сутички ми не повинні дати.

P.S. Важливо розуміти: не проблема знайти в РПЦ попа, який меле провокативні заяви. У нас мелять, що завгодно. Проблема – коли ЗМІ починають стверджувати, що він наймає когось для злочину, не маючи на це доказів. Результат: популяризуються заклики до самосуду над РПЦ, що і потрібно РПЦ.

Автор