Економ-тиждень. 5 – 11 вересня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Розглядаємо події 5 – 11 вересня 2018 рр.

АКТИВ. Служба безпеки регіональної філії “Донецька залізниця” допомогла поліції затримати 15 розкрадачів кам’яного вугілля із залізничних вагонів що зупинялись на станціях Розівка та Зачатівка. Викрадене вугілля крадії лопатами вивантажували на узбіччя вздовж залізничної колії, потім пакували в мішки та вантажівкою вивозили до схованок.

ПАСИВ. В Україні з початку року протягом 8 місяців скоротився транзит газу з Російської Федерації (РФ) на 6% – 3,8 млрд кубометрів. Обсяги транспортування газу по території України з Російської Федерації до європейських країн і Молдови складають 58,2 млрд куб. м.

АКТИВ. Перший локомотив американської компанії General Electric для “Укрзалізниці” доставили в порт Чорноморська.

ПАСИВ. Кабінет міністрів України підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкоголь. Зростання мінімальних цін на алкоголь пов’язане з підвищенням цін на спирт, тару і комплектуючі.

АКТИВ. Станом на 10 вересня аграрії намолотили 35,4 млн тонн зернових та зернобобових культур з площі 10,1 млн га або 68% до прогнозу при врожайності 34,8 ц/га.

АКТИВ. Верховна рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0170 “Про ратифікацію торговельної угоди між урядом України та урядом Королівства Таїланд”.

АКТИВ. Протягом січня-серпня 2018 року доходи місцевих бюджетів зросли до 148,7 млрд гривень. За його словами, приріст надходжень до відповідного періоду минулого року – 23,1%, або 27,9 млрд гривень.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор