Результати роботи органів прокуратури 05.09 – 11.09.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Тиждень, що минув, відзначився майже рекордними результатами у діяльності органів прокуратури України. Перш за все, це стосується повернення землі із незаконного користування у власність держави та місцевих громад. Суди підтримали позицію публічного обвинувачення і 254 га загальною вартістю понад 905 млн.грн знову перейшли до законних власників. Зокрема, це були землі державної власності, промисловості, земельні ділянки лісового та водного фондів. По ним якісно спрацювали прокуратури Донецької, Вінницької, Житомирської, Київської та Хмельницької областей.

Також на підтримку позиції прокуратури були ухвалені та виконані судові рішення щодо повернення державі та громадам майна та коштів на суму понад 20 млн.грн. Ця робота проведена у сфері містобудівної діяльності, нерухомого майна, бюджетних коштів та дотримання умов договору оренди. По цих питаннях чітко і наполегливо відстояли свою позицію представники прокуратур Вінницької, Київської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Незважаючи на регулярне оприлюднення зафіксованих фактів хабарництва, не припиняють дивувати своє впертістю та принциповістю люди, які спокусилися на неправомірну вигоду. Прикладом стійкості до цієї вади минулого тижня став наш прикордонник, який відмовився брати гроші від іноземців за незаконний перетин кордону. А от 9 чоловік з нацполіції, державної виконавчої служби, депутати різних рівнів, інспектори держпраці, ДСНС та прокурор навпаки – незаконно вимагали та отримали гроші. Розмір хабарів коливався від 5 тис.грн до 75 тис дол.США.

Загалом з початку цього року органами прокуратури задокументовано 6 923 випадки отримання неправомірної вигоди та інших корупційних злочинів. 2 385 обвинувальних актів передано до суду і вже 516 осіб отримали свої вироки.

Джерело

Автор