Петро Порошенко відкриє своєю промовою щорічну зустріч Ялтинської Європейської Стратегії YES

14 вересня 2018 року пленарні засідання 15-ї Щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) розпочнуться виступом Президента України Петра Порошенка. Дискусію учасників конференції з Президентом України модеруватиме президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас.

15-а Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) – «Майбутнє покоління всього» – відбудеться 13-15 вересня 2018 року в Києві. У роботі конференції, організованої міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, візьмуть участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн світу.

Перший день конференції розпочнеться з обговорення «комплексної картини» майбутнього та її бачення різними експертами. Пленарні засідання продовжаться обговоренням майбутнього демократії в епоху дезінформації та втручання у вибори, майбутнього США й Європи, впливу нових торгових воєн на майбутнє світової економіки, а також майбутнього НАТО. Особливу увагу буде приділено перспективам технологій блокчейн. Завершальна панель першого дня буде присвячена докладному обговоренню питання створення цифрового суспільства з Президентом Естонії Керсті Кальюлайд.

Серед спікерів першого пленарного дня: Алехандро Альваргонзалес, Помічник Генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки; Тоні Блер, голова правління Інституту Тоні Блера та колишній прем’єр-міністр Великобританії; Мануель Вальс, прем’єр-міністр Франції (2014-2016); Жасмін Грін, директор з науково-дослідної роботи у Jigsaw; Валдіс Домбровскіс, Віце-президент Європейської Комісії з питань євро і соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу; Павло Клімкін, міністр закордонних справ України; Джаред Коен, засновник та виконавчий директор Jigsaw; Реймонд Курцвейл, винахідник, автор, футуролог; Бернар-Анрі Леві, філософ та письменник; Майкл Макфол, Посол США в Російській Федерації (2012-2014), професор Стенфордського університету, старший науковий співробітник Гуверівського інституту; Кондоліза Райс, 66-ий державний секретар США (2005-2009); Андерс Фог Расмуссен, засновник Rasmussen Global, Генеральний секретар НАТО (2009-2014), прем’єр-міністр Данії (2001-2009); Лоуренс Саммерс, професор університету Чарльза В. Еліота Гарвардського університету; Ернандо де Сото, президент Інституту свободи і демократії; Ніл Фергюсон, старший науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету; Біл Форд, виконавчий директор General Atlantic; Франко Фраттіні, президент Італійської спільноти міжнародних організацій  (SIOI), спеціальний представник діючого голови ОБСЄ з врегулювання придністровського питання, міністр закордонних справ Італії (2008-2011).

Окрім Річарда Хааса, дискусії модеруватимуть Стівен Сакур, ведучий програми HARD Talk на BBC; Джиліан Тетт, шеф-редактор американського видання газети Financial Times; Фарід Закарія, ведучий програми «Fareed Zakaria GPS» на каналі CNN.

Джерело

 

15-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) буде присвячена майбутньому та підготовці до прийдешніх критичних змін

15-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) «Майбутнє покоління всього» відбудеться в Києві 13-15 вересня 2018 року. Понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн візьмуть участь у конференції, організованій міжнародним форумом YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Дискусії фокусуватимуться на майбутньому – на вирішальних змінах, які матимуть значний вплив на всі аспекти життя. Якими будуть завтрашні загрози суспільству, економіці та політиці? Які глобальні виклики чекають на нас? Яке майбутнє Сполучених Штатів, ЄС, НАТО, Російської Федерації? Як захистити демократію від маніпуляцій іззовні та як протидіяти дезінформації?

Особливу увагу буде приділено наслідкам новітніх загроз для України. Також у фокусі – виклики, із якими стикається Україна на шляху свого розвитку, зокрема обговорення торкнуться майбутніх президентських та парламентських виборів.

Серед доповідачів – провідні світові лідери, футурологи, історики, політики, інвестори, експерти з питань безпеки та медіа. Доповідачі та учасники форуму разом шукатимуть відповіді в різних форматах дискусій.

Віктор Пінчук, засновник і член наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії зазначив: «Майбутнє не жаліє тих, хто про нього не думає. Тому на нашій конференції в цьому році ми зосередимося на майбутньому. Ми повинні аналізувати наступне покоління всього – і можливостей, і загроз».

Александр Квасьнєвський, голова наглядової ради Ялтинської Європейської Стратегії, президент Польщі (1995-2005) зауважив: «Київ – чудове місце для розмови про майбутнє. Україна перша зустрічає багато викликів, які стоять перед Європою, а її відкритість глобальному світові та відданість європейським цінностям можуть перетворити її на форпост європейської спільноти. Наш обов’язок перед наступним поколінням українців – допомогти їм підготуватися до успішного європейського майбутнього в мінливому світі. Ця місія є основою цінностей YES».

15-та Щорічна зустріч YES проходитиме в Мистецькому Арсеналі.

Джерело

 

Під час 15-ї Щорічної зустрічі YES відбудуться Форум регіональних державних службовців та Форум молодих лідерів

Понад 100 представників місцевих органів виконавчої влади, депутатів місцевих рад та громадських активістів, а також понад 100 студентів та молодих лідерів із усіх регіонів України візьмуть участь у Форумі регіональних державних службовців та Форумі молодих лідерів під час 15-ї Щорічної зустрічі YES, яка відбуватиметься у Києві з 13 по 15 вересня 2018 року.

15-а Щорічна зустріч YES надасть можливість понад 200 українським агентам змін перейняти знання світових лідерів та розширити свою професійну мережу контактів. Це є ще одним внеском YES в інтеграцію України в світ та допомогою молодим українцям, які працюють на розбудову нової України.

Форум регіональних державних службовців – спільний проект YES та Української Школи Політичних Студій (УШПС). Його учасники матимуть можливість обговорити головні виклики, що стоять перед світом, а також взаємодію України з її партнерами. Вони перейматимуть досвід у провідних міжнародних та українських політиків, експертів, бізнесменів і державних діячів. До Форуму долучаться регіональні державні службовці, громадські діячі та учасники національного телепроекту «Нові лідери», які були відібрані на основі всеукраїнського конкурсу.

Україна – держава, що динамічно розвивається, тому молодим лідерам необхідно інвестувати свою енергію, компетентність та бажання до змін у побудову кращого майбутнього. Регіональні політики, державні службовці та активісти з регіонів країни відіграють одну з найважливіших ролей в цьому процесі, імплементуючи важливі основоположні реформи для децентралізації управління. Участь молодих регіональних лідерів у роботі YES дозволить їм отримати прямий доступ до міжнародного досвіду, а також допоможе розширити горизонти та вибудувати широку мережу ділових контактів. Ця ініціатива також покликана зробити внесок до успіху реформи децентралізації в Україні, поглиблення євроінтеграційних процесів та підвищення рівня взаємодії між різними регіонами країни.

Також паралельно із пленарними сесіями 15-ї Щорічної зустрічі YES буде проведено Форум молодих лідерів. З 2012 року YES щороку запрошує 100 студентів та молодих професіоналів, у тому числі випускників стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA» та «Всесвітні студії», взяти участь у Форумі, аби надихнути найрозумнішу та найактивнішу молодь України. Програма Форуму передбачає зустрічі молодих лідерів зі спікерами та гостями конференції, обговорення дискусійних панелей, що відбуватимуться в рамках пленарних сесій. За час проведення Форумів молодих лідерів під час Щорічних зустрічей YES в його роботі взяли участь 600 найкращих українських студентів та молодих лідерів.

Джерело

Автор