Зради і перемоги тижня. 31 серпня – 6 вересня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 31 серпня – 6 вересня 2018 рр.

ЗРАДА

У Миколаєві знайшли вбитим відомого вченого та дослідника Голодомору, професора університету імені Василя Сухомлинського Миколу Шитюка. Квартира була орендована чоловіком на три години, а після закінчення зазначеного часу господарка квартири почала телефонувати орендатору, однак його телефон не відповідав.

У Києві у віці 82 років помер відомий український дисидент Юрій Бадзьо.

В окупованому Криму керівництво сімферопольського слідчого ізолятора перевело в іншу камеру українського активіста Володимира Балуха та шукає приводу перевести його до карцеру.

Міністерство охорони здоров’я вважає незаконними вибори нового виконувача обов’язків ректора Одеського національного медуніверситету.

Дії російської влади на території анексованого Криму призводять до екологічної катастрофи. Українська розвідка повідомила що в окупованому Криму в районах розташування відстійників відходів хімічного виробництва титанового та содового заводів військові Збройних сил Росії у серпні проводили стрільби, унаслідок влучень снарядів зазначені об’єкти були пошкоджені, що призвело до погіршення екологічної обстановки. Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявив, що людям, які проживають поблизу адміністративного кордону з окупованим Кримом, нічого не загрожує.

У Одесі невідомі напали на місцевого активіста Андрія Вагапова, унаслідок чого він отримав вогнепальні поранення. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом нападу на активіста.

В Києві на Трухановому острові впав вертоліт, унаслідок чого постраждали двоє пасажирів.

ПЕРЕМОГА

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо зловмисника, який під час Революції Гідності стріляв по активістах Самооборони. Почувши фразу “Слава Україні!” зловмисник дістав з автомобіля предмет, схожий на мисливську рушницю, та здійснив кілька пострілів у бік активістів. Один з добровольців під час стрілянини отримав вогнепальне поранення та був госпіталізований.

У центрі окупованого Донецька ватажок “ДНР” Олександр Захарченко отримав смертельні поранення у результаті вибуху в кафе “Сєпар” на вулиці Пушкіна. Під час вибуху отримав поранення “глава мінфіну” псевдореспубліки Олександр Тимофєєв.

Константинопольський патріархат Варфоломій повідомив главі Російської православної церкви патріарху Кирилу що рішення про проголошення Української автокефальної церкви прийняте.

Частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України сягнула 42%.

З міжнародного аеропорту “Бориспіль” вилетів перший рейс найбільшого європейського лоукостера Ryanair.

Комітет парламенту з питань інформатизації та зв’язку рекомендував відправити на допрацювання законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері”, який передбачає досудове блокування сайтів.

Верховна Рада в четвер, 6 вересня, ухвалила в першому читанні та за основу законопроект про зміну військового вітання на “Слава Україні – Героям Слава!”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.