У Покровську на Донеччині відкрили пам’ятник автору легендарного “Щедрика” Миколі Леонтовичу

У місті Покровськ Донецької області урочисто відкрили пам’ятник композитору, автору всесвітньо відомого “Щедрика” Миколі Леонтовичу. Скульптурна композиція на честь великого українського композитора встановлена перед головним входом в парк міста «Ювілейний».

Микола Леонтович з 1904 по 1908 рік жив, викладав музику і спів у залізничній школі в пристанційному селищі Гришине (сучасному Покровське), організував перший в Україні робітничий хор з числа залізничників, а також створив одну з редакцій твору «Щедрик», який у всьому світі став символом Різдва.

На відкритті скульптурної композиції були присутні гості з Тульчина – міста-побратима Покровська, радник Міністра культури України Анжеліка Рудницька, члени журі конкурсу хорів у Покровське, запланованого на грудень 2018 року, віце-президент Асоціації хорів Європи Габор Мочар (Угорщина) і голова Всеукраїнського хорового співтовариства імені Миколи Леонтовича Олександр Тарасенко.

Для гостей заходу співав дитячий хор “Щедрик” (м. Київ), лауреат міжнародних конкурсів у США, Канаді, Польщі та Італії.

Автором пам’ятника є заслужений художник України, скульптор з Горлівки Петро Антип разом з ним над композицією працювали скульптори Іван Гудима, Сергій Любинецький, Микола Бірючинський, скульптор – майстер по металу Олександр Сердюк і архітектор Сергій Шапошніков.

Джерело

Автор