Кіберполіція викрила хакера у створенні програми для викрадення коштів учасників криптовалютних бірж (фото)

Ця програма поширювалася зловмисником у мережі Інтернет на закритих хакерських форумах. За допомогою цього шкідливого програмного забезпечення зловмисник отримував доступ до  криптобіржових акаунтів, після чого спустошував їх рахунки.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України задокументували протиправну діяльність 23-річного молодика, який розробив та поширював шкідливе програмне забезпечення.

Як встановили спеціалісти з кіберполіції, розроблена ним програма дозволяла її власнику отримувати несанкціонований доступ до захищених системами логічного захисту Інтернет-ресурсів. Відтак, її володілець отримував доступи до ігрових та криптобіржових акаунтів, після чого спустошував рахунки учасників криптовалютних бірж.

У місті Кропивницький, за місцем проживання хакера, поліцейські провели санкціонований обшук. У ході обшуку вилучено комп’ютерну техніку, мобільний телефон та флеш-накопичувачі. Усю техніку направлено на експертизу.

За даним фактом триває досудове розслідування за ч.2 ст.361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж) КК України. Після отримання результатів експертиз буде встановлено кількість потерпілих від дій зловмисника, а також буде вирішено питання щодо оголошення правопорушнику підозри. Йому загрожує до шести років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Джерело