В Одесі СБУ затримала на хабарі керівника райвідділу Нацполіції (фото)

Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі заступницю начальника одного з районних відділів Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що, використовуючи службове становище, заступник очільника райвідділу – керівник слідчого відділу систематично вимагала неправомірну вигоду від фігурантів справ за прискорення слідства, завершення досудового розслідування в їхніх інтересах та направлення матеріалів до суду.

Оперативники спецслужби затримали підполковника поліції в центрі міста під час одержання неправомірної вигоди у розмірі три тисячі доларів США. За вказану суму зловмисниця обіцяла потерпілому у справі по шахрайству посприяти у завершенні слідства та скерувати матеріали до суду.

У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук у робочому кабінеті чиновниці та виявили кошти загальною сумою майже чотири тисячі американських доларів США та п’ятнадцять виробів із золота.

Наразі вирішується питання щодо оголошення затриманій про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення інших епізодів протиправної діяльності.

Операція з викриття хабарниці проводилася спільно з регіональним підрозділом внутрішньої безпеки Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Одеського гарнізону.

Джерело