Корупція руйнує Україну, але…

Mason Lemberg

“Корупція руйнує Україну” – малороські підсвинки в тирнетах радісно ретранслюють чергову “статтю” з такою назвою від московського журналіста в німецькій газеті.

І як з цим не погодитися, бачачи, як німецькі корупціонери вищого ешелону намагаються зруйнувати Україну, реалізовуючи політичний проект Nord Stream – 2?
Як з цим не погодитися, бачачи, як німецька Siemens в обхід санкцій встановлює обладнання в анексованому українському Криму?
Як з цим не погодитися, якщо Фірташа, який обікрав Україну і досі годує всякий зброд, вже 2 роки не можуть екстрадувати в США з Австрії попри рішення суду?
Як з цим не погодитися, якщо до влади в багатьох країнах ЄС приходять політики і політичні партії, які підтримуються і фінансуються чужою, ворожою країною? А це вже випадок, коли корупція руйнує не тільки Україну, а й ЄС.

Тому так, корупція руйнує Україну. Корупція тих, хто за гроші кремля, іноземними мовами, в іноземних газетах вчить Україну, як правильно боротися з корупцією.


Кирилл Данильченко

ЕС ежегодно теряет из-за контрабанды сигарет 12,5 млрд евро.

Основную добавленную стоимость наркотрафику создают также в США и ЕС – килограмм кокаина в Колумбии и Перу стоит несколько меньше чем в Риме и Варшаве. Всего рынок кокаина в Европе оценивался в 19,4 млрд. евро (27,5 млрд. долларов). А еще есть рынок каннабиса и синтетических наркотиков.

Коррупция, торговля людьми, траты энергии на скрытые площадки по выращиванию каннабиса, реинвестирование грязных средств в экономику, манипуляции с тендерами – сколько это будет продолжаться, эти вот Ндрангеты и Каморры?

И это в то время, когда в армии Германии осталось 210 танков на ходу, Греция страдает из-за десятилетнего экономического кризиса, Британия на грани выхода из ЕС, а миграционный кризис обходится союзу в миллиарды долларов.

Надо написать об этом статью в газете “Село и люди”.

Автор