Результати роботи органів прокуратури 25 – 31.07.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Оборудки із земельними ресурсами країни знову потрапили в поле зору органів прокуратури. Лише за минулий тиждень завдяки якісній роботі представників сторони державного обвинувачення у судах ухвалені рішення про повернення державі та місцевим громадам понад 686 га земель загальною вартістю 76,4 млн. грн. Перш за все, це стосувалося земель водного, лісового фондів та сільськогосподарського призначення. По них упевнено свою позицію відстояли прокуратури Вінницької, Львівської, Київської та Черкаської областей.

Чимало роботи провели представники державного обвинувачення і для повернення майна та коштів, загальна вартість яких становила понад 40 млн. грн. На підтримку позиції прокуратури були ухвалені та виконані відповідні судові рішення. Вони стосувалися збільшення розміру орендної плати, бюджетної сфери та містобудування. Інтереси держави та місцевих громад успішно відстояли представники прокуратур Вінницької, Житомирської, Київської, Миколаївської, Рівненської та Хмельницької областей.

У порівнянні з попереднім тижнем, кількість людей, затриманих на одержанні неправомірної вигоди, збільшилася майже удвічі. Правоохоронці задокументували 11 випадків хабарництва. На корупційний злочин пішли керівники комунальних та державних підприємств, представники фіскальної служби, Держгеокадастру, військовий, поліцейські, освітянин. І завершує список корупціонерів хабародавець з африканського континенту. Він намагався за незаконний в’їзд до України підкупити нашого прикордонника.

Розмір зафіксованих хабарів на минулому тижні коливався від 4 тис. грн. до 4 тис. дол. США.

Станом на сьогодні у 2018 році прокуратурою обліковано 5 909 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів. До суду передано 1 989 обвинувальних актів і 450 осіб вже отримали реальне покарання.

Джерело

Автор