Результати роботи органів прокуратури 11 – 17.07.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Площі земель, які були повернуті органами прокуратури минулого тижня із незаконного використання, знову вражають обсягами. Не чисті на руку ділки намагаються в будь-який спосіб скористатися одним з головних національних багатств для власного збагачення.

Понад 162 га на загальну суму 210,8 млн. грн було повернуто в державну власність та територіальним громадам. Зокрема, це – землі для забудови, промисловості, лісового фонду та сільськогосподарського призначення. Величезну роботу у цьому напрямку провели прокуратури Київської, Житомирської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Також минулого тижня вразили і результати діяльності державного обвинувачення у сфері повернення майна та коштів у державний бюджет та законним власникам. Загальна сума всього дорівнює понад 30 млн. грн. У даних провадженнях в судах успішно відстояли свою позицію представники прокуратур Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Рівненської, Хмельницької та Житомирської областей. Провадження стосувалися сфери державних закупівель, будівництва, нерухомості та стягнення заборгованості за оренду землі.

Незважаючи на широкий розголос про затриманих хабарників та можливі терміни їх ув’язнення, правоохоронці не припиняють реєструвати нові факти отримання нашими громадянами неправомірної вигоди. Минулого тижня їх було зафіксовано 11. Серед затриманих – військовослужбовець, митник, адвокат, колишні та діючі чиновники державних органів влади та комунальних підприємств. Розмір хабарів коливався від 2,6 до 120 тис. грн.

Станом на сьогодні з початку року прокуратурою задокументовано 5 567 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів.

Джерело

Автор