Петро Порошенко інспектував хід багатонаціональних міжнародних навчань «Сі Бриз – 2018» (фото, відео)

Вітаю учасників багатонаціональних навчань #SeaBreeze2018 – українських воїнів, які разом з військовослужбовцями з 19 країн-членів НАТО і партнерів на морі й під водою, на суходолі і в повітрі ефективно відпрацьовують морську операцію з безпеки у кризовому регіоні.Безумовно, такі спільні навчання, як #SeaBreeze2018, сприяють досягненню ВМС України сумісності із флотами держав-членів НАТО та відродженню військово-морського потенціалу нашої держави. Дякую нашим партнерам за чітку підтримку України у стримуванні російської агресії.Радий також вручити сертифікати на водолазну техніку та спорядження командувачу ВМС ЗСУ віце-адміралу Віктору Воронченку. Продовжуємо зміцнювати нашу армію! #НоваАрмія

Gepostet von Петро Порошенко am Montag, 16. Juli 2018

 

Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні є дуже напруженою – Президент під час навчань «Сі Бриз – 2018»

«Після незаконної анексії Криму ми бачимо різке зростання ескалації напруги. Росія на незаконно окупованій території різко збільшила своє військове угрупування. Вперше там розміщена ударна авіація, новітні ракетні та зенітні комплекси. Ми бачимо склад Чорноморського флоту Росії, який незаконно розташований в анексованому українському Севастополі, посилено підводними човнами та новими військовими кораблями, озброєно далекобійними ракетами морського базування. Значно посилено корабельне угруповання країни-агресора в Азовському морі», – сказав Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеси, де він інспектував хід багатонаціональних міжнародних навчань «Сі Бриз – 2018».

«Військово-стратегічна обстановка в Чорноморському регіоні зараз, на жаль, є дуже напруженою. Після незаконної анексії Криму Російською Федерацією – країною-агресором, що було чітко визначено в підсумкових документах Саміту НАТО, де Україна також брала участь», – зазначив Президент.

Він повідомив, що Росія почала незаконно зупиняти і здійснювати догляд суден, які прямують в українські порти на Азовському морі. Йдеться як про українські, так і про іноземні судна.

«Ми бачимо, що це робиться для того, щоб заблокувати Україну на Азовському морі. Здійснити ескалацію напруги, не виключено – зробити військову операцію атаки на Маріуполь, де здійснюється експорт продукції чорної металургії України, атаки на інші порти Азовського моря», – повідомив Глава держави.

Петро Порошенко особливо підкреслив необхідність посилення боєготовності українських ВМС: «Тому зараз виключну важливість має боєздатність і боєготовність Військово-Морських Сил України і взаємосумісність з нашими партнерами та союзниками з країн-членів НАТО і союзниками по безпеці в Чорноморському регіоні».

Джерело

 

Президент: Підвищення взаємосумісності українських ВМС із морськими силами країн НАТО дозволить відновити дієздатність нашої морської оборонної компоненти

Президент, Верховний Головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеси відвідав багатонаціональні міжнародні навчання «Сі Бриз – 2018». Глава держави зазначив, що такі спільні практичні заходи підготовки сприяють досягненню Військово-Морськими Силами України не лише сумісності із флотами держав – членів НАТО, а й відродженню військово-морського потенціалу нашої української держави.

Президент наголосив на цілях України у Чорноморському регіоні: «Ми повинні докласти максимум зусиль для швидкого відновлення дієздатності своєї морської оборонної компоненти. І бути чітко і завжди готовими до спільних оборонних дій у Чорному морі».

Президент підкреслив, що одним із важливих кроків у цьому процесі є проведення багатонаціональних міжнародних навчань «Сі Бриз-2018». «Це не лише підвищення взаємосумісності. Це нарощування рівня морської та польової виучки. Це злагодження багатонаціональних підрозділів», – сказав Петро Порошенко.

«Наша співпраця засвідчує єдність і готовність разом захистити мир і спільні цінності. Спільні цінності, які нас об’єднують з партнерами – це демократія, свобода, верховенство права. Захистити територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України», – наголосив Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

Джерело

 

Ми знаходимось на східному фланзі НАТО і спільно захищаємо Європу – Президент на навчаннях «Сі Бриз – 2018»

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості поглиблення інтеграції України з Європейським Союзом та Північноатлантичним Альянсом. Під час відвідування багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2018» в ході робочої поїздки до Одеси, Глава держави нагадав про свою нещодавню участь в роботі брюссельського саміту НАТО. «Впевнений в тому, що підсумкові документи Саміту нам допомагають ще більше розвинути взаємодію з нашими партнерами, реформувати Збройні Сили України, реформувати Військово-Морські Сили України, змінити їх для побудови на базі стандартів НАТО», – підкреслив він.

Глава держави подякував всім партнерам України «за тверду, чітку і постійну підтримку України у стримуванні російської агресії».

«Це не лише захист української території. Ми знаходимось на східному фланзі НАТО. Ми спільно захищаємо Європу», – підкреслив Петро Порошенко та додав: «Ми відкриті щодо обміну інформацією, знаннями, практикою, бо Україна практично єдина країна, яка зупинила навалу російської країни-агресора».

«Ви знаєте, що Україна чітко визначила свій вектор зовнішньо-політичного розвитку – це і членство в Європейському Союзі, це і членство в Північноатлантичному союзі. І для нас є виключно важливим підсумком Саміту НАТО той факт, що у підсумкових документах чітко засвідчено – двері НАТО для України відкриті. Чітко визначено, що рішення Бухарестського саміту 2008 року чинні і діють. Чітко визначено, що жодна країна, включно з Російською Федерацією, не здатна зупинити український євроатлантичний поступ», – зазначив Президент.

«Це суверенне право українського народу. І я, як Президент і Верховний Головнокомандувач, чітко наголосив, що ми маємо це зафіксувати так само і в Конституції України», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави подякував партнерам України за допомогу у проведенні реформ у сфері сектору безпеки та оборони.

«Спільно був розроблений, мною поданий до Верховної Ради, як автором законодавчої ініціативи, Закон про національну безпеку і оборону, який закладає стратегію реформування оборонного сектору нашої держави. Верховна Рада проголосувала цей закон. Я його підписав. Це відбулося прямо напередодні саміту НАТО. І ми отримали надзвичайно схвальну оцінку і підтримку всіх наших партнерів по НАТО. Це означає, що ми чітко і твердо рухаємося у правильному напрямку», – підкреслив Президент.

Президент побажав всім учасникам навчань успішного виконання поставлених завдань. «Нехай моря і океани і надалі поєднують наші народи – України, країн-членів НАТО, наших партнерів. І особливо 19 країн, які разом з нами беруть участь у навчаннях «Сі Бриз-2018», – підсумував Глава держави.

Президент також вручив сертифікат на водолазну техніку та спорядження.

Джерело

 

Президент України зустрівся з Головнокомандувачем Збройними Силами США в Європі генералом Кертісом Скапаротті

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області відвідав американський штабний корабель Mount Whitney, який бере участь у багатонаціональних навчаннях «Сі Бриз – 2018».

Глава держави зустрівся з Головнокомандувачем Збройними Силами США в Європі, генералом Кертісом Скапаротті.

Президент відзначив двосторонню співпрацю та зауважив, що за останні чотири роки співробітництво між Україною та США посилюється.

Петро Порошенко наголосив, що Україна проводить реформи і посилює свою обороноздатність та реформує безпековий сектор, оскільки стратегічною метою нашої держави є вступ до НАТО.

Глава держави також подякував США за допомогу нашій державі.

Петро Порошенко оглянув корабель ВМС США.

Джерело

 

Президент ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз – 2018»

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко ознайомився з ходом багатонаціональних навчань «Сі Бриз–2018», в яких беруть участь військовослужбовці країн НАТО та країн-партнерів. На навчаннях представлені Болгарія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, США, Туреччина, Україна та Швеція.

Головне завдання навчань – набуття спроможності військовим командуванням ВМС України щодо планування та проведення морських операцій за процедурами та стандартами НАТО. А також підвищення рівня взаємосумісності частинами та підрозділами Військово-Морських Сил України з підрозділами країнами-членами НАТО та країнами-партнерами НАТО.

Президент на флагмані Військово-морських сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний» вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів. У складі групи в навчаннях взяли участь 6 катерів.

Під час навчань були відпрацьовані тактичне розгортання і атака умовного корабля противника у взаємодії з авіацією ВМС України. Мета навчання – відпрацювати організацію планування та підготовки багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні багатонаціональним штабом за стандартами НАТО, відпрацювати спільні дії багатонаціональних сил під час проведення багатонаціональної морської операції з безпеки у кризовому районі за стандартами НАТО.

Проведення навчань сприяє покращенню співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, відпрацюванню спільних маневрів в морі і на суходолі.

Навчання серії «Сі Бриз» проводяться як з країнами-членами НАТО, так і з іншими країнами-партнерами. У 2018 році відзначається 21-та річниця з початку проведення навчання.

Джерело

 

Автор