Президент попрощався з Левком Лук’яненком (фото, відео)

Це велика трагедія і велике горе, коли українська держава й український народ втрачає таких особистостей, як Левко Лук‘яненко. Він усім своїм життям продемонстрував незламність духу і патріотизм українського народу.Сьогодні, коли Україна відновлюється, ми усвідомлюємо своє історичне коріння. Зараз, коли українці і не лише українці в усьому світі вітаються «Слава Україні», їм відповідають: «Героям Слава». Слава таким героям, як Левко Лукьяненко. Прошу Господа, щоб він дарував йому Царство Небесне. Вічна пам'ять…

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 10. Juli 2018

 

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко взяв учать у панахиді за українським дисидентом, політиком, Героєм України і автором Акту проголошення незалежності України Левком Лук’яненком.

Панахиду у Володимирському соборі відправив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

«Це велика трагедія і велике горе, коли Українська держава і український народ втрачають таких особистостей як Левко Григорович Лук’яненко, який усім своїм життям продемонстрував незламність духу і патріотизм українського народу», – сказав Петро Порошенко після церемонії прощання.

Президент загадав діяльність політика, коли «ще у шістдесяті роки минулого століття московські кати засудили його до смертної кари». «Але життя Левка Григоровича як раз яскраво демонструє, що усе в руках Божих. І Господь дарував йому довгі роки життя. Я вважаю зовсім невипадковим, що день народження Левка Григоровича, 24 серпня, співпав із Днем відродження української державності», – додав Президент.

«І зовсім не випадково, коли на примірнику (Акту проголошення незалежності України – ред.), який був у Левка Григоровича, Верховна Рада прийняла Декларацію про наш український суверенітет», – зазначив він.

Петро Порошенко підкреслив: «І сьогодні, коли держава відроджується, коли нація розуміє своє історичне коріння, коли українці в усьому світі один з одним вітаються: «Слава Україні!», і не лише українці вітаються так, відповідають на це: «Героям слава!».

«Слава таким Героям, як Левко Григорович Лук’яненко», – наголосив Президент.

«Я прошу Господа, щоб він дарував йому Царство небесне. Вічна пам’ять тобі, дорогий Левко Григорович», – зазначив Глава держави.

Глава держави з дружиною висловили співчуття рідним Левка Лук’яненка.

Джерело

Автор