Хороші новини. 7-8 липня 2018 року

Алла Комарова

Всім доброго понеділка на #РадіоТисячіМазеп. Сьогодні в нас суцільні літачки і трішки літератури 😉

Цього літа нідерландський телеканал «Silence TV» розпочинає зйомки семисерійного фільму про Карпати і Прикарпаття. Це не буде документальне чи пізнавальне кіно, а фільм для відпочинку та насолоди. Серіал розповідатиме про природні цікавинки краю.

Експорт яблук з України в першому півріччі 2018 року збільшився в 3,9 рази порівняно з першим півріччям 2017 року. Він приніс Україні $8,2 млн валютної виручки, або в 5,3 рази більше, ніж у 2017 році.

Авіакомпанія Bravo планує літати до Бірмінгема. Частота складе 5 рейсів на тиждень. Також авіакомпанії дозволили виконувати регулярні перельоти за маршрутами Київ-Ріміні (тричі на тиждень), Львів-Ларнака і Харків-Ларнака – по 5 разів на тиждень. Термін дії прав на маршрути необмежений.

Світовий портовий оператор «P&O Maritime» зайшов вже у другий порт України – у Чорноморськ.

P&O Maritime Ukraine​ вышла в порт «Черноморск»! Летом 2018 компания P&O Maritime Ukraine начала предоставлять…

Gepostet von P&O Maritime Ukraine am Dienstag, 3. Juli 2018

У Хмельницькому почали відновлювати аеропорт. З квітня вже прибрали 80 гектарів дерев та кущів, що наросли там за часи запустіння. Також вирішується питання про відновлення подачі електроенергії в аеропорт, який знеструмлено вже десять років.

У першому півріччі 2018 року міжнародний аеропорт Запоріжжя збільшив пасажиропотік на 34%, порівняно з аналогічним періодом 2017 року. На міжнародних напрямках пасажиропотік склав більше 130 тисяч чоловік, на внутрішніх рейсах – 47 тисяч. Показники зросли на 34,6% і 29,9% відповідно. Всього аеропорт за цей час прийняв 1475 рейсів.

Нова українська авіакомпанія «ФАНейр» отримала дозволи на рейси до Чорногорії, Туреччини та Болгарії. Авіакомпанії нададуть права на експлуатацію маршрутів до Туреччини: Київ-Анталія, Київ-Ізмір, Київ-Даламан, Київ-Бодрум, Одеса-Анталія, Львів-Анталія, Харків – Анталія, Харків-Даламан. У Чорногорію авіакомпанія зможе літати з Києва, Харкова та Одеси в Тіват; в Болгарію – з Києва в Бургас і Варну; в Єгипет – з Києва в Хургаду і Шарм-ель-Шейх.

Україна і Туреччина погодили ветеринарний сертифікат для експорту м’яса – це дозволить українському м’ясу вийти на ринок Туреччини.

Україна у першому півріччі експортувала живої риби більше, ніж за увесь 2017 рік.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Маріуполю кредит у сумі до EUR13 млн на закупівлю до 72 низькопідлогових тролейбусів.

Українська письменниця з Івано-Франківська Тетяна Малярчук отримала премію Інгеборг Бахманн – одну з головних премій німецькомовної літератури.

Автор