Хороші новини. 5 липня 2018 року

Алла Комарова

Всім сонячного п’ятничного привіту з РадіоТисячіМазеп та вервечка гарних новин, де багато цифр та алкоголю 😉

У 2017-му фермери купили рекордну кількість імпортних тракторів. Понад третина техніки була завезена із Західної Європи та Америки.

Угорська лоукост-компанія Wizz Air анонсувала нові авіарейси з Києва до столиць Франції та Бельгії. «Наші найновіші напрямки з Києва включають Дортмунд, Меммінген, Брюссель, Париж-Бове та Копенгаген», — повідомляють у авіакомпанії.

У поточному маркетинговому році експорт жита побив чотирирічний рекорд – найбільше українського жита закуповувала Польща – 19,4 тисяч тонн.

У січні-травні 2018 року Україна експортувала на 25% більше горілки, ніж за аналогічний період минулого року. Також протягом перших п’яти місяців цього року Україна поставила на експорт вина на 37% більше, ніж у січні-травні 2017 року.

Ринок нових комерційних автомобілів у червні відносно цього ж місяця 2017 року виріс на 38%. Найчастіше в першому півріччі реєструвалися автомобілі марки Renault.

А ринок вантажних автомобілів у червні зріс на 57%. Найбільшу частку ринку за червень вдалось завоювати Mercedes-Benz з показником у 19%.

У дію вступили зміни до Закону України «Про рекламу». Вони забороняють розміщувати рекламу на вуличних стовпах. А історичне серце Львова повністю очистять від рекламних вивісок. Це стосується не лише білбордів, а й сітілайтів, банерів і рекламних плакатів.

На Львівщині розпочав курсувати модернізований електропоїзд за маршрутом Львів— Сянки — Львів. Поїзд №6025/6018 курсуватиме щодня, зі станції Львів він вирушатиме о 17:40 і прибуватиме на станцію Сянки о 22:40. Зворотно зі станції Сянки поїзд вирушатиме о 4:48 і прибуватиме на станцію Львів о 9:30.

Чеська компанія Sweetondale придбала в Україні три заводи з виробництва будматеріалів та інвестує в модернізацію 3,5 млн євро. Особливий акцент буде зроблено на поліпшенні якості продукції та збільшенні виробництва. До кінця 2018 року заплановано наростити обсяги виробництва до 1,5 млн куб. м мінеральної теплоізоляції.

Верховна Рада України ухвалила проект Закону 8331-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функціонування фінансового сектору в Україні. Він дасть змогу імплементувати в практику корпоративного управління державних банків ефективні практики корпоративного управління.