Ця влада…

Костюк Олександр

Ця влада…
Не люблю це словосполучення, бо воно неконкретне. Є влада виконавча, є влада законодавча, судова, місцева…
Але нехай буде так. Для простоти.

Отже, ця влада:

Оборона:
Ця влада

  1. Утримала країну від розпаду в найтяжчі для неї часи.
  2. З обранням цієї влади ми зупинили здачу територій, перейшли в контрнаступ і повернули 2/3 втраченого.
  3. Ця влада спинила ворога, який в 10 разів потужніше в військовому та економічному планах, володіє ядерною зброєю. Ворог стримується завдяки:
    – укріпленню армії;
    – збереженню єдності країни та політичної стабільності в ній;
    -дипломатичним зусиллям, що безпрецедентно об’єднали цивілізований світ для політичного та економічного тиску на агресора.
  4. Армія з совкових руїн, керівники яких займалися лише продажем майна, стала справжньою загартованою бойовою силою, з навченими, екіпірованими, добре озброєними бійцями. Яка впроваджує стандарти НАТО і розмовляє з НАТО на рівних.
  5. Ця влада забезпечує вам мир. Так-так, мир – в Харкові, Дніпрі, Запоріжжі, Одесі, Києві, Херсоні…. Справжній мир. Той, інший мир, який вам обіцяють шляхом «договоріться» – «мир» через здачу державних інтересів, це насправді ніякий не мир. Якщо агресору здають державні інтереси, він відразу переходить до наступного етапу своєї агресії . І після такого «миру» війна точно прийде в Харків, Дніпро, Запоріжжя, Одесу, Київ, Херсон…

Цивілізаційна інтеграція:

Ця влада

  1. Уклала договір про асоціацію з ЄС (на чому зламалася ручка у Януковича).
  2. Отримала безвізовий режим з ЄС (при умові збройного конфлікту на території країни це справжнє диво). За рік безвізовим режимом скористались 500 тис. українців.
  3. Ми на порозі автокефалії української церкви. І вона має відбутись.

Ми стали частиною Європи, ми реально входимо в цивілізований світ.

Економіка:

Ця влада

  1. Втримала Україну від дефолту в умовах зовнішньої агресії, втрати економічних регіонів та традиційних ринків збуту в РФ.
  2. В умовах війни ні на день не затримала виплату пенсій та соціального забезпечення.
  3. Успішно переорієнтовує економіку на європейські ринки.
  4. Повністю відмовилась від російського газу, знищивши тим самим самий корінь корупції в Україні.
  5. Планує до 2020-го повністю відмовитись від закупівлі газу – і йде до цього.
  6. В умовах війни збільшила пенсії та рівень мінімальної заробітної плати.
  7. Доларовий ВВП України виріс в 2017 році на 20,5% (в умовах війни!).
  8. Середня заробітна плата за середньозваженим за рік курсом виросла в 2017-му з $203 до $267 або на 31,5%.
  9. При цьому девальвація національної валюти в 2017-му близька до нулю.
  10. Співвідношення зовнішнього боргу до ВВП знизилося в 2017-му з 81% до 75%.

Перелік можна продовжувати.

Міжнародні експерти прогнозують подальше зростання ВВП, доходів населення та зменшення співвідношення борг/ВВП, при умові… незмінного політичного курсу.

Реформи:

  1. Децентралізація, завдяки якій місцеві бюджети зросли в 2017-му на 31% в порівнянні з 2016-м. А це – наші дороги, освітлення вулиць, дитячі садки, школи, наше щоденне життя.
  2. Реформа патрульної поліції. При всіх зауваженнях, сучасні копи відрізняються від «мєнтов» часів Януковича, як небо і земля.
  3. Розпочата медична реформа. Закупівля ліків проводиться за стандартами ООН, незважаючи на шалений спротив медичної мафії.
  4. Значно зменшено вплив олігархів на політику в Україні. Що викликає шалений потік бруду на цю владу через контрольовані олігархами ЗМІ. Повернуто державі Укртелеком, вдало націоналізовано Приватбанк, який розкрадався і готувався попередніми власниками, псевдопатріотами, до банкрутства, що потягло б за собою падіння фінансової системи України.

Перелік можна продовжувати.

Корупція:

  1. Підписання П. Порошенком ще в найтяжчому, 2014 році, низки антикорупційних законів. Це закони “Про Національне антикорупційне бюро України”, “Про запобігання корупції”, “Про засади антикорупційної політики в Україні (Антикорупційна стратегія) на 2014-2017 роки” та “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів”.
  2. Найбільшим джерелом корупції, на якому робилися мільярдні статки, на якому виріс справжній монстр нашої політичної корупції, яке було основою залежності України від РФ, були поставки газу з Росії, цінові ігри на цьому. Україна перестала закуповувати газ в Росії, ми отримуємо його з Європи за чітко визначеними ринковими цінами. Також припинені цінові ігри з газом на внутрішньому ринку, шляхом встановлення ринкової ціни на газ. В електроенергетиці славнозвісна формула Ротердам+ насправді теж є спробою встановити правила ціноутворення на ринку. Не дивно, що ці зміни, які позбавили деяких політиків мільярдних прибутків, викликали шалену критику і всеукраїнський «плач по тарифах».
  3. «Нафтогаз» вперше став прибутковим (після звільнення з-під контролю Коломойського). Згадаймо епічну битву 2015 року за «виковирювання» з управління «Укрнафтою» людей Коломойського, яких було заведено в правління за дорученням Ю. Тимошенко.
  4. Відкрито всі реєстри Міністерства юстиції.
  5. Закон про публічні закупівлі. В сфері держзакупівель діє система ProZorro.
  6. Зменшена корупція в податковій сфері, введенj автоматичну реєстрацію податкових накладних.
  7. Перебудовується система постачання ЗСУ, в МО прийшла команда волонтерів, вводяться стандарти НАТО.
  8. В банківській сфері ліквідовано десятки банків, що не відповідали вимогам НБУ, проведена чистка банківської системи (що викликало шалену атаку на Гонтареву).
  9. Відкрито реєстри карних справ.
  10. Введене електронне декларування доходів чиновників, контроль їх видатків.
  11. Прийнято Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», де прописані чіткі та прозорі правила приватизації, відкритий, прозорий конкурс з використанням інтернет-майданчиків.
  12. Децентралізація дозволила повернути місцевим громадам кошти, які непрозоро розподілялись раніше на рівні центральних органів влади.
  13. Нові закони про нотаріат, які ініціювала команда Президента Петра Порошенка вступили в дію і не дають збагачуватись депутату Дерев’янко. Тому негайно потрібно було ІМПІЧМЕНТ.
  14. Україна стала першою серед європейських країн, яка підписала меморандум щодо приєднання до глобального реєстру бенефіціарів. Створення такого реєстру завдає відчутного удару по корупції в світовому масштабі. Відтепер нашим корупціонерам значно важче буде відсидітись в Європі чи в теплих краях.
  15. Україна є першою країною на теренах Європейського Союзу, яка на рівні закону встановила обов’язок для всіх без винятку компаній вказувати кінцевих власників бізнесу.
  16. З початку цього року разом з Міністерством юстиції було реалізовано низку важливих ініціатив, які стосуються послуг у сфері реєстрації та будівництва.

Перелік можна продовжувати.

Це є далеко не повний перелік РЕАЛЬНИХ досягнень цієї влади. Зроблених в умовах війни, 315-х майданів, «блокад», які зменшували наш ВВП, провокацій псевдопатріотів, протидії ворожих агентів впливу в ВР, потоків бруду та ворожої пропаганди, що лились з 90% каналів телебачення та ЗМІ.

А тепер оберіть, будь ласка, наступного лідера країни, який зміг би здійснити хоча б 50% від вказаного (а деякі з них вже були, ой, як були – при владі).

Отже:

• Тимошенко;
• Гриценко
• Бойко
• Парасюк
• Ярош
• Зеленський
• Вакарчук
• Бобул
• Бубенчик
• Касьянов
• Богуцька…

Перелік можна продовжувати…
Ваш вибір?

А тепер уявіть собі, що зможе реалізувати ЦЯ ВЛАДА за наступні 5 років, якщо матиме хоча б мінімальну НАШУ підтримку та довіру, не матиме ідіотських 315-х майданів, блокад, штурмів, погромів, якщо ми НЕ ОБЕРЕМО до ВР ворожих агентів впливу в піджаках, вишиванках та загорнутих в прапор (крєпкіх хозяйствєнніков, радикалів-націоналістів, популістів, блискучих антикорупціонерів-грантоїдів та їм подібних). А оберемо людей, які справді щось роблять для країни, які не балачками та обіцянками раю за 70 днів, а реальними справами показали, на що вони здатні.

Imagine…

Автор