КиївПрайд і націоналісти

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Своє ставлення до КиївПрайду та ЛГБТ-сільноти я висловлював неодноразово. Вони мені не заважають. Я точно знаю, що жоден гей не увів дівчину у натурала – їх уводять такі самі натурали. Я вважаю, що краща боротьба за традиційні цінності – це безкоштовна допомога матерям-одиначкам. І я точно знаю, що в Україні безліч самотніх дівчат, які мріють про створення традиційних цінностей – своїх власних, в той час як здорових бичків, борців за традиційні цінності, цікавлять не ці дівчата, а геї.

Але.

От до організаторів КиївПрайду я маю питання. Я вже мав нагоду спостерігати ситуацію, коли донька волонтера Діани Макарової виступала активістом КиївПрайду, а певний доброволець, якого Діана свого часу екіпірувала від і до, обіцяв активістів КиївПрайду (і доньку Діани, відповідно) розмазувати по асфальту. Наскільки я розумію, стосунки між Діаною і тим добровольцем не зіпсувалися ніяк, позаяк у них є спільний ворог – Президент Порошенко.

Ситуація практично повторилася вчора. Поліція жорстко розігнала націоналістів, які вийшли аби перегородити дорогу КиївПрайду. І якось забулося, що оці самі націоналісти і оці самі активісти КиївПрайду ще нещодавно ДИВОВИЖНО співіснували в одному й тому самому місці – на міхо-майданчику. Тоді націоналістів нетрадиційна сексуальна орієнтація активістів ЛГБТ чомусь не цікавила. У них був спільний ворог – Президент Порошенко.

Так от я маю питання до організаторів КиївПрайду і окремих активістів ЛГБТ, яких сьогодні в Україні Президента Порошенка від мордобою захистила українська поліція. Ви переконані, що якби в результаті міхо-майданчику до влади прийшли б ваші тодішні партнери-націоналісти (оці самі, які сьогодні жадали вашої крові), вам би сьогодні вдалося б хоча б 10 метрів промарширувати? Ви переконані, що на вас не почалося б полювання ще заздалегідь, за повної байдужості влади?

Чи ненависть до Президента Порошенка вам і розум відбиває, і очі засліплює?

Маю нагадати, українських соціал-демократів по концтаборам згнобив не гетьман Скоропадський – їх згнобили більшовики, спільно з якими українські соціал-демократи валили гетьмана Скоропадського. Думайте.

Автор