Дніпровські десантники вшанували пам’ять бойових побратимів, які загинули в небі над Луганськом (фото)

14 червня 2014 року, о першій годині ночі, під час бойового польоту в небі над Луганськом, російсько-терористичними військами був збитий військово-транспортний літак Іл-76 МД. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї Окремої Повітрянодесантної Дніпропетровської Бригади та 9 членів екіпажу 25-ї бригади транспортної авіації Повітряних Сил з Мелітополя. «Крилаті піхотинці» летіли на допомогу своїм побратимам, які тримали оборону Міжнародного аеропорту «Луганськ».

Сьогодні, 14 червня, у річницю однієї з найстрашніших трагедій, у селищі Гвардійське Дніпропетровської області, на території 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ДШВ ЗС України відбулося вшанування пам’яті загиблих воїнів на борту літака Іл-76 МД.

Разом з усім особовим складом бригади, вшанувати пам’ять героїв прийшли рідні, близькі та друзі загиблих воїнів. Сумний настрій, сльози та військові почесті – ось атмосфера поминального заходу. Після хвилини мовчання до пам’ятного знаку загиблим десантникам була покладена гірлянда та живі квіти.

Також цього дня воїни 25-ї окремої повітрянодесантної бригади взяли участь у Вечері пам’яті загиблих десантників, який відбувся на Алеї пам’яті біля обласної державної адміністрації у місті на Дніпрі.  Вшанували загиблих і в інших населених пунктах країни, де народилися та проживали ці мужні чоловіки, які у скрутний час без вагань стали на захист рідної землі.

Ми не забули і не забудемо нікого! Ви назавжди в наших серцях! Десантники не помирають, вони йдуть на небо… Вічна Слава та шана Вам, захисники України! Десант Вас ніколи не забуде!

Джерело

Автор