«Це перемога України» – Президент про ухвалення Закону про антикорупційний суд (фото, відео)

Народ України твердо стоїть на боці необхідності створення антикорупційного суду – Президент закликав депутатів ухвалити Закон

За 4 роки Україна зробила величезну роботу зі створення антикорупційної інфраструктури. Сьогоднішнє голосування за Антикорупційний Суд – це лакмусовий папірець для кожного депутата. Цим голосуванням ми завершимо створення прозорої ефективної антикорупційної інфраструктури в Україні.Очікую, що сьогодні ВР продемонструє відповідальність і спроможність у прийнятті законопроекту про Антикорупційний Суд. Ми його приймаємо не для МВФ, не для Ради Європи, ЄС чи Америки. Ми його приймаємо для України!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 7. Juni 2018

 

«Я хочу наголосити, що той варіант (законопроекту – ред.), який запропонований комітетом, повністю відповідає рекомендаціям Венеційської комісії. І, в той же час, повністю відповідає Конституції і Законам України», – підкреслив Президент Петро Порошенко, виступаючи в сесійній залі Верховної Ради України.

Президент зазначив, що сьогодні дуже важливий день, за чотири роки зроблено дуже важливу роботу Президентом, Урядами, кожним народним депутатом, який є в цьому залі.

«Але сьогодні голосування за антикорупційний суд є лакмусовим папірцем для кожного народного депутата. Бо сьогодні ми завершуємо створення ефективної прозорої антикорупційної інфраструктури, в тому числі незалежне антикорупційне бюро, законодавчо забезпечено функціонування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, створено Національне агентство запобігання корупції, законодавчо забезпечено заповнення електронних декларацій», – зазначив він.

«Не маю жодного сумніву, що сьогодні Верховна Рада України продемонструє відповідальність і спроможність у прийнятті законопроекту про антикорупційний суд», – сказав Глава держави.

«Думаю, що саме сьогоднішній день і прийняття цього законопроекту дасть нам величезні можливості», – наголосив Глава держави. За його словами, ухвалення Закону створить можливості щодо підвищення кредитного рейтингу України, величезні можливості щодо збільшення довіри до України з боку іноземних інвесторів, забезпечить економічне зростання.

«І ключова позиція – довіра людей», – підкреслив Петро Порошенко.

«Я звертаюся до кожного в цьому залі незалежно від того, яку фракцію, яку політичну силу він представляє, народ України твердо стоїть на боці необхідності створення антикорупційного суду. Я закликаю вас, щоб сьогодні Верховна Рада знайшла в собі сили, можливості, які вона демонструвала не один раз за останні чотири роки, і проголосувала Закон про антикорупційний суд», – наголосив Президент.

Глава держави висловив впевненість, що Верховна Рада гідно складе цей важливий іспит.

Президент подякував за підтримку у першому читанні його варіанту законопроекту. «Хочу окремо подякувати членам комітету, які провели дуже активну роботу, в тому числі і з міжнародними організаціями, Венеційською комісією і вийшли на той варіант, який сьогодні дає підстави вважати, що законопроект буде прийнято», – додав він.

«Хотів би окремо наголосити, ми його приймаємо не для Міжнародного валютного фонду, як дехто може подумати. Ми його приймаємо і не для Венеційської комісії. Не для Ради Європи, не для Європейського Союзу чи для Сполучених Штатів Америки. Ми його приймаємо для України», – підкреслив Петро Порошенко.

«Для того, щоб забезпечити ефективну прозору боротьбу з корупцією, створити незалежний антикорупційний суд», – також наголосив він, додавши, що цей суд стане частиною всієї реформованої судової системи.

Президент зазначив, що великі дискусії відбувалися навколо панелі міжнародних експертів. «Дискусія, яка зачіпала декілька питань. Але питань створювати її чи ні – не було. А от, яким чином панель міжнародних експертів, забезпечивши свою функцію щодо довіри і прозорості, щодо професіоналізму і компетентності, в той же час не буде порушувати суверенітет України і буде в повній мірі відповідати Конституції», – зауважив він. Петро Порошенко підкреслив, що законопроект, винесений на голосування, повністю відповідає Основному закону України.

Джерело

 

Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України Закону «Про Вищий антикорупційний суд», назвавши це рішення історичним

Прийняття Закону про Антикорупційний Суд – це перемога України. Дякую 315 депутатам, які проголосували за Президентський законопроект, що відкрив зелене світло для створення Вищого Антикорупційного Суду.Це – історичний день для нашої країни!

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 7. Juni 2018

 

«Це є перемога. Перемога України. Перемога українського народу. Моя перемога, як Президента України. Перемога українського Парламенту на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Перемога українського Уряду на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом», – зазначив Глава держави.

За його словами, це рішення також є перемогою кожного народного депутата з 315, які проголосували за президентський законопроект і відкрили «зелене світло» створенню Вищого антикорупційного суду України.

«Сьогодні ми завершили формування антикорупційної інфраструктури», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент додав: «Хочу наголосити на рішучості дій української влади у боротьбі з корупцією. Бо в жодній країні світу не існує настільки рішучих законодавчих актів, які прийняті цим Парламентом і підписані мною».

«Я вважаю сьогоднішній день є історичним. Вітаю з цим вас всіх. І хочу просто по-людськи подякувати, подякувати за дуже гарний подарунок на четверту річницю мого президентства», – підсумував Глава держави.

Джерело

 

Наша спільна справа – завершити процедуру створення антикорупційного суду в 2018 році – Президент

«Антикорупційний суд з таким рівнем незалежності, з таким рівнем захисту, з таким, я сподіваюсь, рівнем ефективності, ми маємо зробити якомога швидше. Дехто мене критикував, коли я звернувся з проханням завершити процедуру створення антикорупційного суду в Україні вже в 2018 році. Це не є обіцянка. Це є наша з вами спільна справа», – наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді після ухвалення Закону «Про Вищий антикорупційний суд».

Глава держави звернувся до Уряду і Міністерства фінансів ухвалити необхідні рішення, щоб відкрити фінансування зі створення антикорупційного суду.

Президент також закликав міжнародні організації «запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії судів відповідних кандидатів до Міжнародної ради експертів, які будуть відігравати центральну роль у формуванні суду разом з Вищою кваліфікаційною комісією судів».

«Хочу звернутися до кандидатів-українців, які представляють народ України, із суддівського корпусу, з адвокатського корпусу, з науковців – не бійтеся брати участь в конкурсі. Служіть Україні. Забезпечте функціонування ефективного і незалежного антикорупційного суду. Бо тільки через вашу байдужість це може не відбутися», – зауважив Петро Порошенко.

Джерело