Хороші новини. 29-30 травня 2018 року

Алла Комарова

Радіо Тисячі Мазеп повертається до своєї звичної роботи і розкаже вам, що ви пропустили буденно позитивного, поки ховали та викопували Бабченка😂

Випуск сьогодні містить новини за два дні, вівторок та середу, 29 та 30 травня. Отже, рахуємо:

Українська компанія відкриє в Угорщині завод з виробництва домашніх акумуляторів. Акумулятори українських розробників будуть випускати до 50 000 одиниць на рік. Система збереження енергії Serenis ESS – це продукт, який повністю розроблений та виведений на ринок завдяки команді українських інженерів. При чому, ще жодна компанія не виходила на ринок із таким високотехнологічним продуктом за такий короткий проміжок часу: від початку процесу розробки до представлення готового діючого продукту пройшло лише 3 місяці.

Унікальний одноразовий посуд з очерету збираються виробляти в місті Вилкове Одеської області. Одноразовий посуд, випуск якого налагодять у Вилково, буде розкладатися всього за півтора місяці. Зараз проходять дослідження в Одеській національній академії харчових технологій. Як тільки буде готове техніко-економічне обґрунтування, цей проект почнуть втілювати в життя. Для реалізації проекту планують залучити кошти іноземних грантодавців.

Український фермер Валерій Подольський вирощує кавуни у формі кубика та фігурні овочі. Незвичні продукти Валерій Подольський вирощує з минулого сезону. Сама технологія виробництва фігурних овочів не нова, але потрібно було адаптувати її до українських реалій. Фермер самостійно створив макети майбутніх контейнерів з харчового полікарбонату і знайшов підприємство, яке їх виготовило.

Українська спортсменка та олімпійська чемпіонка Олена Костевич здобула одразу дві золоті нагороди на етапі Кубка світу з кульової стрільби у Мюнхені.

🥇🥇👏 Українська спортсменка та олімпійська чемпіонка Олена Костевич здобула одразу дві золоті нагороди на етапі Кубка…

Gepostet von Суспільне Око am Dienstag, 29. Mai 2018

Протягом 2017 року обсяг торгівлі між Україною та Німеччиною зріс на 23%. «Це є одним із рекордних показників серед багатьох країн. І думаю, що це є результатом повного запровадження Угоди про асоціацію, включно з поглибленою та всеохоплюючою зоною вільної торгівлі. Коли і українські і німецькі товаровиробники мають безперешкодний доступ до ринків», – сказав Президент.

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» розширює географію польотів – з 15 червня МАУ знову з’єднає Одесу та Вільнюс прямим повітряним сполученням. Польоти між Одесою та Вільнюсом виконуватимуться двічі на тиждень – по п’ятницях і неділях – на літаках Boeing 737-800 з двома класами обслуговування – бізнес та економічним. З 13 липня інтенсивність польотів зросте до трьох рейсів на тиждень.

#МАУ поновлює польоти між Одесою та ВільнюсомАвіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» розширює географію польотів….

Gepostet von Denys Lukachovych am Mittwoch, 30. Mai 2018

За підсумками минулого року товарообіг між Україною та Нідерландами виріс на 69%, а у І кварталі 2018 року – на 21% в основному за рахунок збільшення експорту.

На Кіровоградщині відкрили нову сонячну електростанцію на місці старої молочної ферми. Новий енергетичний об’єкт потужністю в 1 МВт займає чималу площу – 3,8 гектара.

Держенергоефективності та всесвітньо відома японська корпорація «Марубені» розглянули можливість співпраці щодо розвитку проектів «зеленої» енергетики та переробки сміття в Україні. сторони обговорили актуальні для українських міст та перспективні для іноземних інвестицій проекти – встановлення сонячних, вітрових електростанцій, когенераційних установок на біомасі, біогазових установок, а також будівництво заводів із переробки сміття та подальшої генерації енергії.

Системи збереження електроенергії від компанії Serenis отримали всі необхідні сертифікати — і вже з 2019 року будуть продаватися у Європі. Компанія вирішила будувати завод в Угорщині, а не в Україні, щоб було менше проблем з імпортом до Європи. В той же час R&D-офіс буде і надалі розміщуватися в Україні, заявили представники компанії-розробника.

Китайські інвестори планують відкрити в Україні проект з виробництва біогазу. «Для виконання Меморандуму вже проведено ряд переговорів з профільними китайськими відомствами. Також спільно з китайськими компаніями ініційовано створення спільної робочої групи з відновлюваної енергетики. В рамках Робочої групи вже опрацьовуються питання обміну досвідом щодо стимулювання впровадження« зелених »проектів, а також можливостей розробки і реалізації спільного пілотного проекту з виробництва біогазу», – відзначили в Держенергоефективності.