Combined Resolve X – Day 10: відбиття атаки противника (фото, відео)

В ході міжнародних навчань Combined Resolve X зведений загін українських десантників та танкістів заглибився у тил ворога та захопив домінуючу над містом Равенсдорф висоту. Замінувавши шляхи та створивши мережу опорних та спостережних пунктів, українські військовослужбовці перейшли до оборони.

 

Ворог неодноразово намагався виявити українські позиції за допомогою безпілотних літальних апаратів, і потім вдався до штурму силами до механізованої роти на бронемашинах «Bradley».

В ході бою було знищено 4 бронемашини та 80 відсотків особового складу противника. Але оскільки це навчання, то спостерігачами було прийнято рішення переграти цей епізод.

В ході повторного штурму представники сил «BLUEFOR» втратили дві бронемашини та відступили. Під час бою українським військовослужбовцям вдалося захопити ворожу карту з нанесеною оперативною обстановкою. Цінний трофей було передано до штабу багатонаціонального батальйону сил «OPFOR».

– У нас тут відбуваються дуже багато ротацій, як правило, ти не бачиш нічого нового, але ця ротація – виняткова. Українські військові показали речі, які я раніше не бачив. Я гадаю, що солдати сил «OPFOR» – всі вони трохи вчаться в українців. Я задоволений цими навчаннями, – капітан Холд, офіцер зв’язку (ЗС США).

Джерело

 

Из комментариев: Полигон в Германии, где-то месяц спустя)))

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Sonntag, 6. Mai 2018

Совсем полевая фаза взяла паузу и нас вывели на помывку-побривку-постирку. Ну и я психанул, в общем: набрал чтива ))

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Sonntag, 6. Mai 2018

Автор