Тривають заходи локалізації пожежі на території колишнього арсеналу в Балаклеї

Тривають заходи локалізації пожежі на території колишнього сховища у Балаклеї.

Сьогодні, 3 травня, о 13:35, внаслідок загорання сухої трави на колишній технічній території 65-го арсеналу, що у Балаклії, на Харківщині, де тривали роботи з очищення та розмінування залишків снарядів, які не розірвалися внаслідок минулорічної надзвичайної події, розпочалась пожежа.

До локалізації пожежі залучено два пожежні танки та інженерна машина розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт із розмінування евакуйовано у повному складі.

Військовослужбовцями, спільно з ДСНС України, вживаються всі заходи для убезпечення місцевих мешканців.

Джерело

 

Поліція Харківщини забезпечує правопорядок у місті Балаклія Харківської області.

У зв’язку із надзвичайною ситуацією, яка сталася на території колишнього сховища у Балаклії,  по тривозі піднятий увесь особовий склад поліції Балаклійського району. Постраждалих у результаті події немає. Порушень інфраструктури району не зафіксовано.

Інформація про подію надійшла сьогодні близько 14.00. Для забезпечення охорони порядку у цілодобовому режимі розроблено розрахунок сил та засобів.

Для перекриття доріг задіяні сили місцевої поліції, розставлені блокпости на під’їзді до військового містечка.

Поліцейськими будуть вжиті усі необхідні заходи для забезпечення публічного порядку та безпеки громадян.

Джерело

 

На території колишнього сховища боєприпасів у Балаклії локалізують загоряння сухої трави

Усі необхідні заходи для забезпечення безпеки мирних жителів вживаються.

«Пожежа на колишній технічній території 65-го арсеналу в Балаклії розпочалась під час проведення робіт із розмінування. Зараз її локалізують. Ситуація контрольована, – повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. – Усі заходи для забезпечення безпеки мирних жителів вживаються».

За інформацією Міністерства оборони України, сьогодні о 13:35 внаслідок загоряння сухої трави на колишній технічній території 65-го арсеналу, де тривали роботи з очищення та розмінування залишків снарядів, що не розірвалися в результаті торішньої НС, почалася пожежа.

До локалізації пожежі залучено два пожежних танки й інженерну машину розгородження. Особовий склад, який залучався до робіт з розмінування, евакуйований.

На місці працюють підрозділи Генштабу та ДСНС.

Джерело

 

Щодо ситуації навколо арсеналу у Балаклеї (станом на 17:00 03.05.2018)

Як повідомлялося раніше, на території технічного майданчику, де відбувається очищення та розмінування території від залишків боєприпасів, що не розірвалися після події 2017 року, відбулося загоряння трави. Причини загоряння наразі з’ясовуються.

Відомо, що в той час на території технічного майданчика працювали групи, які готували територію для подальшого очищення. Підривні роботи в той час на території майданчику не проводилися.

Зараз на місці події працюють пожежні команди Збройних Сил України та ДСНС. Для ліквідації пожежі залучено 2 пожежні танки, інженерну машину розгородження, 8 пожежних автомобілів, літак Ан-32 та вертоліт Мі-8. Також додатково направлено ще 2 пожежні танки. Здійснюється повітряна розвідка за допомогою вертольота, залучено підрозділи Військової служби правопорядку у ЗС України для оточення території.

Для з’ясування обставин на місце події направлено літаком оперативну групу Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.

Джерело

Фото з соцмереж.