Український телевізійний ефір поповниться новим іноземним каналом «SPIKE»

26 квітня Національна рада вирішила додати чеський телеканал «SPIKE» до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

 На підставі звернення уповноваженого представника «MTV Networks Europe» В.О. Марчана Національна рада перевірила програмне наповнення телеканалу «SPIKE» на відповідність стандартам, визначених Європейською конвенцією, а також вимогам статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Отже, під час проведення аналізу документів та моніторингу програмної сітки телеканалу регулятор з’ясував, що реклами, а також порнографічних передач і фільмів, демонстрування яких заборонено на території України, на телеканалі немає. Мовлення ведеться  24 години на добу українською мовою. Формат основного контенту –  розважальні передачі та фільми переважно американського виробництва.

Крім того, правовласник програми «MTV Networks Europe», який авторизований у Чеській Республіці, додатково надав Національній раді гарантії, що зміст їх телеканалу відповідає усім вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Зі свого боку член Національної ради Сергій Костинський зауважив, що це один із небагатьох іноземних телеканалів, який звернувся до регулятора за адаптацією і вже має українську звукову доріжку. Він висловив сподівання, що це стане прикладом для інших іноземних телеканалів, які намагаються потрапити на український медіа-ринок.

Іноземна програма «SPIKE» може транслюватися в мережах українських провайдерів.

Джерело

Автор