Через порушення правил мовлення у дні пам’яті телеканалу «NEWSONE» оголошено попередження

За результатами позапланової виїзної перевірки ТОВ «Новини 24 години», м. Київ (супутникове мовлення, логотип «NEWSONE»), рішенням Національної ради від 19 квітня компанії оголошено попередження. Підставою стало порушення ліцензіатом вимог щодо мовлення у дні трауру, пам’яті та скорботи.

Під час перевірки компанії було з’ясовано, що 27 січня 2018 року в День пам’яті жертв Голокосту в ефірі телеканалу інформації про цю пам’ятну дату не було до 08 год. 59 хв. Це є порушенням пункту б) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», пункту 4 Правил ведення мовлення на теле – і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті і постанови Верховної Ради України від 05.07.2011 № 3560-VІ «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру». Тому компанії оголошено попередження.

Нагадаємо, телеканал у грудні минулого року вже отримував таку саму санкцію за порушення правил мовлення у дні трауру та пам’яті 21 і 27 жовтня, коли відзначалися 70-ті роковини з дня проведення радянськими карально-репресивними органами операції «Захід» – масової депортації населення Західної України до Сибіру і 80 років із часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох.

Джерело

Автор