У Краматорську прикордонники від Уряду Канади отримали технічну допомогу для захисту інформаційної мережі (фото, відео)

Сьогодні, 17 квітня, в Краматорську Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал разом з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком та Головою програми UNOPS в Україні Сергієм Волковим побували у прикордонному загоні.

У рамках візиту від Уряду Канади військовослужбовцям Держприкордонслужби передали технічну допомогу на суму 500 тисяч доларів США. Сертифікати на відповідне обладнання начальнику прикордонного загону вручив Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні.

Цього дня прикордонники отримали комп’ютерне обладнання, серед якого сервери та 150 автоматизованих робочих місць на базі «тонких клієнтів». Крім того, канадці поставили програмне та апаратне устаткування і радіостанції.

Отримане обладнання дозволить розгорнути захищену інформаційну мережу, що досить актуально, адже серед основних загроз сьогодення виступають кібератаки. Також це не допустить втрати інформаційних ресурсів як від несанкціонованих дій, так і ймовірного фізичного знищення.

«Завдяки підтримці Уряду Канади та ефективній діяльності Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS) ми реалізували пілотний проект на базі Краматорського прикордонного загону у розгортанні захищеної інформаційної мережі. Хочу відмітити, що цей досвід ми плануємо реалізувати і в інших підрозділах новоствореного Донецько-Луганського регіонального управління, а згодом поширити такий підхід на інші органи прикордонної служби», – відмітив під час заходу Петро Цигикал.

Розгорнуті автоматизовані робочі місця «тонкий клієнт» забезпечують віддалену роботу з інформацією, оскільки вона зберігається на спеціалізованому серверному вузлі в Києві. Фактично на даних комп’ютерах ніяких даних користувача або організації фізично не зберігається.

«Наша рука допомоги – це спосіб поліпшення життя сьогодні, а також спосіб побудови мирнішої, безпечнішої, кращої України для всіх громадян і для всіх партнерів, яких є багато у світі», – сказав під час свого виступу Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Обладнання придбане за кошти Канади та участі представників Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS).

Джерело