Правоохоронцями Миколаєва розкрито зникнення та вбивство екс-керівника митниці А. Полякова (фото, відео)

Завдяки належній координації роботи Миколаївської місцевої прокуратури № 1, Центрального відділу поліції та Управління карного розшуку ГУ Нацполіції області в найкоротші терміни розкрито резонансний злочин — зникнення та вбивство екс-начальника миколаївської митниці А. Полякова.

Факт зникнення екс-очільника митниці, сколихнув громадськість. Його дружина, звернувшись до поліції, повідомила, що 3 квітня її чоловік пішов з дому та не повернувся, і місце знаходження його невідоме.

З метою оперативного розслідування, створено слідчо-оперативну групу, до складу якої включено досвідчених працівників Миколаївської місцевої прокуратури № 1, Центрального відділу поліції, Управління карного розшуку та Слідчого управління Нацполіції в області, які спеціалізують на розслідуванні злочинів вказаної категорії.

Провівши низку першочергових слідчо-оперативних заходів, правоохоронці встановили, що перед зникненням чоловік на власному автомобілі поїхав на зустріч до колишнього компаньйона, який нібито повинен був повернути борг у розмірі 50 тис євро.

І вже за лічені дні правоохоронці вийшли на слід зловмисників – 39-річного раніше судимого місцевого мешканця та його 32-річного спільника.

У ході розслідування встановлено, що зловмисники, за попередньою змовою, із корисливих спонукань позбавили життя А. Полякова, заволоділи його автомобілем та грошима. Один із зловмисників, у ході допиту, надав правдиві покази щодо вчинення злочинів та показав, де він зі спільником сховали тіло. На вказаному місці експерти провели ексгумацію.

У ході обшуку за місцем мешкання одного із фігурантів справи правоохоронці виявили та вилучили 10 тис доларів США та близько 60 тис грн. Зазначене свідчить про те, що повертати борг зловмисники не мали наміру. Також знайдено і автомобіль потерпілого в одному із автогаражних кооперативів м. Миколаєва.

Зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На підставі зібраних беззаперечних доказів раніше судимому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого п.6, п.12 ч. 2 ст. 115 та ч.3 ст.289 КК України (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та незаконне заволодіння транспортним засобом), його спільнику — за п.12 ч.2 ст.115 КК України (умисне вбивство,вчинене за попередньо змовою групою осіб).

Вирішується питання щодо обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Джерело

 

Миколаївські поліцейські затримали зловмисників, які вбили чоловіка, аби не повертати грошовий борг

Раніше повідомлялося, що до Центрального відділу поліції в Миколаївський області звернулася дружина 54-річного Артура Полякова з повідомленням про те, що 3 квітня чоловік пішов з дому та не повернувся, і місце знаходження його невідоме.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України «Умисне вбивство», як вимагає процедура в подібних випадках.

Під час розшукових заходів оперативники Центрального відділу поліції та Управління карного розшуку поліції в Миколаївській області під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №1 з’ясували, що перед зникненням чоловік поїхав на зустріч до колишнього компаньйона, який нібито повинен був повернути борг у розмірі 50 тисяч євро.

Правоохоронці встановили, що до зникнення чоловіка можуть бути причетні двоє осіб, та почали проводити ряд слідчих дій і санкціоновані обшуки за місцем мешкання можливих підозрюваних, й не помилилися. В одному із гаражних приміщень, право на користування яким належить зловмиснику, оперативники вилучили автомобіль потерпілого з його особистими речами.

39-річного раніше судимого місцевого мешканця та його 32-річного спільника поліцейські затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Під час відтворення обстановки та обставин події один із зловмисник розповів, як усе відбувалось, та показав, де вони зі спільником сховали тіло. На вказаному спільниками місці експерти провели ексгумацію.

За узгодженням із прокуратурою обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 2 ст. 115 КК України) та підготовлено клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення експертних досліджень та інших слідчих дій вирішуватиметься питання про додаткову кваліфікацію події ще за кількома статтями Кримінального Кодексу України: незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинення крадіжки. Розслідування триває.

Джерело

Автор