На Великдень колишній пособник бойовиків добровільно здався правоохоронцям

Під час окупації чоловік здійснював пропускний режим на блокпосту, а потім чотири роки, приховував цей факт. Він втомився переховуватись, тому скористався шансом звільнення від відповідальності, передбаченим законодавством.

У великодні свята до працівників Часів Ярської поліцейської станції поліції звернувся 29-річний місцевий мешканець. Він розповів, що у 2014 році допомагав учасникам незаконних збройних формувань.

Поліцейські встановили, що у період окупації найманець чергував на блокпосту поблизу с. Григорївка. Службу ніс без зброї та у цивільному одязі. Його завданням була перевірка автотранспорту, багажу та документів людей.

Після втечі терористів чоловік втік в РФ, потім переховувався в інших регіонах України. Всі ці роки він ховався і ретельно приховував своє минуле. Дізнавшись про можливість бути звільненим від кримінальної відповідальності, прийшов до поліції. Наразі він дає свідчення і повністю співпрацює зі слідчими.

Нагадаємо, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Повідомити про добровільну здачу та отримати шанс на нормальне мирне життя, повернутися до родини можна за телефоном 0-800-505-102.

Функція «Повернися додому» доступна і на сайті «Стоптероризм», створеному у співпраці волонтерів та поліції Донецької області. Достатньо лише заповнити електронну форму, і з вами зв’яжуться правоохоронці.