Економ-тиждень. 21 – 27 березня 2018 року

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

Вибачте – цього разу із затримкою.

Розглядаємо події 21 – 27 березня 2018 рр.

АКТИВ. За кожен рейс до окупованого Криму українські чиновники штрафують російські авіакомпанії на 136 тис. гривень. Cтаном на 12 березня, кількість цих штрафів перевищила 40 тисяч на загальну суму понад 5,4 млрд гривень.

ПАСИВ. Через завищені ціни на азотні добрива на внутрішньому ринку в 2017 році держава недоотримала врожаю на більш ніж 32 млрд грн.

АКТИВ. Україна припинила дію програми економічного співробітництва з Російською Федерацією на 2011-2020 роки.

ПАСИВ. В результаті агресії Російської Федерації Україна втратила 25% промисловості, а активи українських банків знизилися майже на 5 млрд доларів. Згідно доповіді старшого наукового співробітника Євразійського центру “Атлантичної ради” Андерса Аслунда Україна зазнала втрат майже у 100 мільярдів доларів від агресії Російської Федерації (РФ) на Донбасі, а також від окупації Криму.

АКТИВ. Зростання ВВП перевершило більшість прогнозів і склало 2,5%. Вперше з 2011 року співвідношення державного і гарантованого боргу до ВВП стало наближатися до “безпечного” значення в 60%

ПАСИВ. Валовий зовнішній борг України в 2017 році збільшився на 2,9 млрд доларів і на кінець року склав 116,6 млрд доларів. Сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України в лютому 2018 року виріс на 0,85% і склав 76,7 млрд доларів.

АКТИВ. В Україні почалися виплати підвищених пенсій колишнім силовикам.

ПАСИВ. Загальна заборгованість контрагентів перед “Укртрансгазом” за надані послуги балансування газу станом на 28 лютого 2018 року склала 21,3 млрд гривень.

АКТИВ. Міжнародний валютний фонд (МВФ) не вважає Україну країною, що розвивається з низьким доходом, і пов’язує падіння доходів в країні з військовим конфліктом. Про це йдеться у дослідженні МВФ.

ПАСИВ. Державний “Український експортно-імпортний банк” вимагає з збанкрутілого заводу братів Клюєвих погашення кредиту в сумі 2,035 млрд гривень. Подані судові позови.

АКТИВ. З початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 30 млн тонн зернових культур.

ПАСИВ. Державний ПАТ “Ощадбанк” попередив про виявлення шахрайської копії свого офіційного сайту, яка майже повністю дублює офіційний.

АКТИВ. На депозитний рахунок Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів вперше надійшли кошти в сумі 185 млн гривень.

АКТИВ. Соцстрах спростив порядок підтвердження непрацездатності вимушених переселенців. Зокрема, як повідомляється, був упрощен порядок надання матеріального забезпечення внутрішньо переміщеним особам.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор