Гарні новини. 30 березня 2018 року

Алла Комарова

Всім доброго суботнього ранку, це Радіо Тисячі Мазеп і з вами гарні новини п’ятниці, 30 березня. З огляду на те, що більшість коментарів я отримую рідною мовою, то й новини вирішила спробувати робити українською 🙂 А там як коса піде.

Медс Расмусен, власник данської компанії, яка є однією з провідних світових постачальників продукції для тваринницьких господарств, розповів про намір побудувати тваринницьку ферму у Львівській області. «Ми хочемо створити тваринницьку ферму в Україні, нам потрібна площа 22 гектари, на цьому місці збудуємо першу ферму, як тільки ми її запустимо, розпочнемо будівництво другої. Також ми хочемо запустити фабрику, яка буде займатись виготовленням кормів для тварин. На одній фермі зможемо працевлаштувати до 130 працівників. Ми можемо брати на роботу людей, які мають низький рівень освіти», – зазначив він.

Книжки «Голосно, тихо, пошепки» та «Я так бачу» Творчої майстерні «Аґрафка» визнано найкращим у світі дитячим Non Fiction. Вони вийшли друком у «Видавництві Старого Лева». Не перша новина з книжкового світу, що особисто мене, як відомого бібліофіла, завжди радує.

Вчора оператори мобільного зв’язку lifecell та Vodafone запустили в Україні технологію 4G. Судячи з тих тестів, які я бачила у стрічці, – запуск пройшов нормально, але не скрізь.

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація» (ДПЗКУ) планує почати експорт зернових культур та готової продукції у Катар. Про це домовились керівництва ДПЗКУ та одна із найбільших компаній агропромислового комплексу Катару Hassad Food Hassad Food в ході перемовин на Міжнародній сільськогосподарській виставці Qatar International Agricultural Exhibition-2018. Сподіваюсь, частка готової продукції буде зростати 😉

Турецький бренд магазинів одягу Koton планує навесні 2018 року відкрити перші дві торговельні точки в Києві, до 2020 року – розширити мережу до 15 об’єктів. Ще б російский Спортмастер звідси витурити, взагалі б чудово було б.

Платіжний баланс України в лютому 2018 року зведено з профіцитом 252 млн доларів, тоді як місяцем раніше було зафіксовано дефіцит 449 млн доларів.

За січень-лютий 2018 року чистий прибуток платоспроможних банків України становить 3,99 млрд грн, повідомляє НБУ.

І ще одна новина з банку – відучора НБУ розширив можливості банків для проведення власних операцій з іноземною валютою на міжбанківському ринку. Ліміт на розмір дозволеного сальдо купівлі-продажу банками валют протягом одного дня (1% від розміру регулятивного капіталу) припиняє діяти. Це дає банкам можливість активніше торгувати валютою і ефективніше управляти своєю валютною ліквідністю. Як наслідок, має зрости обсяг торгів та ліквідності на міжбанківському ринку, і НБУ зможе зменшити присутність на ринку, пояснюють у банку.

Підприємство ПрАТ «Харківський коксовий завод» за підсумками роботи у 2017 році наростило чистий прибуток на 37,7% порівняно з 2016 роком.

Експорт сої з України у вересні-лютому цього року збільшився на 5% порівняно з минулим. Більше 70% експорту української сої припадає на п’ять країн: Туреччину, Іран, Єгипет, Нідерланди та Білорусь.

На 2018 група компаній KNESS планує будівництво найбільшої в країні СЕС, потужність якої складе приблизно 100 МВт, що стане найбільш потужною СЕС в Україні.

Зухвалі сонячні плани поблизу Кропивницького.На 2018 група компаній KNESS планує найбільшої в країні СЕС, потужність…

Gepostet von ABC-Solar am Donnerstag, 29. März 2018

Міноборони у цьому році витратить біля 4 млрд грн на облаштування полігонів, будівництво гуртожитків для контрактників та ремонт їдалень, які переходять на нову систему забезпечення харчуванням військовослужбовців.

В Анкарі пройшов прем’єрний показ фільму «Кіборги» – і знов вщент заповнена зала.

У Кременчуці випробували новий бронеавтомобіль «Варта Новатор», який з успіхом подолав усі фірмові перешкоди полігону «АвтоКрАЗ», включаючи 60-відсотковий підйом, бетонні надовби висотою від 0,4 до 1 метра, ухили і рів з піском.

Кондитерська компанія АВК розширила виробничі потужності у місті Дніпро, запустивши в роботу новий комплекс з виробництва бісквітної продукції, що дозволить компанії вдвічі збільшити об’єми виробництва злакових продуктів таких як «KRESKO», «Мажор» «Бам-Бук» тощо.

Автор