Зрада дорожча за горбушу

Сергій Місюра

Переваги служби в Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ – це постійний онлайн навколо харчового і речового забезпечення в військах.

І от взнав від “продіків”, що на тижні, по розкладкам, один начпрод заказав “червону рибу”, горбушу. Та ще не треба далеко їхати – в Головному госпіталі, в Києві. Вийшов в четвер на начпрода, домовились, що в п’ятницю приїду.

Я не маю ніякої влади над госпіталем та і приїхав не з метою перевірки, а просто – подивитись що там, як, і чи реально горбуша, а не покрашена риба 😆
Вийшло і відео зняти, походити усюди, але не вийшло змонтувати відео в п’ятницю у зв’язку з іншими задачами. Тому відео виклав сьогодні. І спеціально зняв розкладку, меню, щоб не було питань про показуху, що за багато днів була заявка на рибу, а не спеціально для мене жарили ту горбушу.

А сьогодні вже палає в волонтерів…
Хоча ще після посту Юрія Бирюкова почалось, тому що там є мої фото того обіду з горбушою. А з відео пішов ще один виток – фото Бірюков показав вже не з “кабінету міністра” ©, тому що на відео реально видно і кухню, і солдат, і порції риби.


А виток зради – що ніхто в госпіталі не бачив тієї риби! Як же 400 порцій червоної риби на госпіталь, а ніхто не запостив в свій інстаграм горбушу в госпіталі?!
Так, це логіка волонтерів. І навіть її можу зрозуміти, бо може переживають за солдат… А може просто накинути на харчування? Може просто давно про їжу в армії і госпіталях не говорили?

Більше всього мені сподобалась Наталья Юсупова в коментарях. У відділенні травматології, виявилось, ніхто не бачив горбушу бо… правильно, усі 17 чоловік відмовились, не звикли вони їсти їжу з їдальні, яку привозять в палати. Волонтерське, дійсно, смачніше.


І тут навіть мови немає – домашнє/волонтерське завжди буде смачніше. Ніхто ж не спорить. Але признати сам факт, що риба була для всіх в шпиталі по 9-й і 15-й нормах – нізя. Треба сказати, що ніхто не бачив. Але бачив я, і можете побачити ви – на відео.

Кричати, що все пропало, злочинна влада зливає, Прайс украв сосіску – то легше всього. А пройти всі круги пекла юридичного та міністерського побоїща, щоб армія змогла гарно харчуватись по новій системі харчування за каталогом продуктів – то тільки для наших людей з ГУРСМЗ треба.

Я радію кожній зміні в армії! Я про це пишу! Я знаю, змінивши в одному місці – зміниться і в інших. Я хочу змінити Україну, армію.

Але не зміняться люди. Зрада дорожче продається. Вона цікавіша. Краще 4 години думати, як же МО постановочно зробило відео з фореллю, і доказувати, що всі брешуть, аніж радуватись, що нарешті в армії воюючої країни можливо годувати бійців червоною рибою…

І накінець, начпрод зміг вирахувати за допомогою програми розкладок (яка йде в комплекті з новою системою харчування), щоб на добу його обід з горбушою не вийшов за рамки 68 гривень, на які повинна постачати компанія, що виграла  тендер на постачання продуктів харчування. 67,65 гривень за добу і 30 гривень за обід з червоною рибою! В армії!

У мене все. Долучайтесь до радості за армію і поширюйте відео, а бо ж шукайте, де ж воно знімалось та скільки людей з вулиці перевдягли та знімали як солдат, які в інтсаграм не показали такого обіду.

У мене все. Слава ЗСУ!

 

Автор