Активісти в центрі Києва розібрали конструкцію із українською символікою: їхнім діям буде надана правова оцінка

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенко, всі ці дії правоохоронці належним чином зафіксували. Двох активних учасників доставили до управління поліції.

«За закликами спікерів та організаторів люди, які прийшли на акцію, вирішили розібрати конструкції із державною символікою. Конструкції, які символізували єдність України і Криму. Аби не провокувати ситуацію, поліцейські не втручалися, але зафіксували дії тих осіб, які це робили. Кожному з них буде надана правова оцінка», – зазначив Андрій Крищенко.

У той же час керівник столичних правоохоронців відзначив, що акція в центрі Києві відбулася без грубих порушень правопорядку: «Незважаючи на поведінку окремих осіб, правоохоронці не допустили провокацій і сутичок. До управління поліції доставили двох активних учасників».

Інформація про демонтаж конструкцій зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Шевченківського управління поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.

 

 

 

Джерело