Зрада і перемога тижня. 15-21 липня

ЗРАДА

Народний депутат Надія Савченко (“Батьківщина”) запропонувала провести загальнонаціональний референдум щодо питання федералізації України.

Частка українських домогосподарств, що суб’єктивно відносять себе до бідної частини населення, збільшилася в 2015 році в 1,3 рази порівняно з 2008 роком, з 56,9 до майже трьох чвертей – 72,3%. А частка які вважають себе середнім класом скоротилася в 2,7 рази – з жалюгідних 1,9% в 2008 році до 0,7% в 2015.

Генеральний прокурор Юрій Луценко ініціював перед прем’єром-міністром Володимиром Гройсманом призначення службового розслідування щодо того, чому голова МВС Арсен Аваков не повідомив про наявність у нього конфлікту інтересів під час розслідування МВС справи його бізнес-партнера, члена парламентскої фракції “Народного фронту” Ігоря Котвіцького.

Суддя Київського апеляційного госпсуду Гарник декларує майно вартістю у 111 річних зарплат – Prosud.

Суддя Санін, котрий забороняв Євромайдан, пішов на підвищення. Його родина зараз відпочиває в окупованому Криму.

У центрі Києва у середу 20 липня вранці внаслідок вибуху машини був убитий відомий журналіст Павло Шеремет.

Спад промислового виробництва в Україні в червні 2016 року порівняно з червнем 2015 року становив 3,4%, повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

ПЕРЕМОГА

“Автомайдан” запустив проект Prosud, покликаний контролювати діяльності українських суддів.

Пропозиція назвати київський Міжнародний аеропорт “Бориспіль” іменем гетьмана Івана Мазепи набрала найбільше голосів за час онлайн-голосування.

Близько півсотні громадських активістів, учасників АТО, представників “Правого сектору” 18 липня протягом півгодини перекривали відрізок траси Житомир – Чернівці, не допустивши тим самим проходження хресного ходу УПЦ МП вздовж центральних вулиць Житомира.

Школярі з Харкова, Києва, Одеси і Броварів (Київщина) завоювали 5 медалей на міжнародній учнівській олімпіаді з фізики в Цюриху (Швейцарія).

ТОП-100 державних компаній України в 2015 році сплатили до державного бюджету 2,5 млрд грн у вигляді дивідендів і 6 млрд грн як частину чистого прибутку. Крім того, збиток ТОП-100 державних компаній у 2015 році скоротився втричі порівняно з 2014 роком – до 42,6 млрд грн.

Американська корпорація General Electric у четвер підписала меморандуми про співпрацю з державним підприємством “Антонов” і ПАТ “Укрзалізниця”. Підписаний з Укрзалізницею документ створює правову основу для подальшої співпраці стратегічного характеру у виробництві локомотивів в Україні.

Нацбанк “заробив” на продажі майна банків-банкрутів 255 млн гривень. Найбільший обсяг коштів перераховано НБУ від ПАТ “КБ “Надра”, ПАТ “Брокбізнесбанк”, ПАТ “Банк Форум”.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор