Зрада і перемога тижня. 8-14 липня

ЗРАДА

Україна втратила 41 місце в глобальному індексі інвестиційної привабливості BDO International Business Compass (IBC), який складає Гамбурзький інститут світової економіки (HWWI) спільно з німецькою аудиторською компанією BDO AG.

Втрати бюджету від контрабанди смартфонів виробництва компанії Apple в Україні становлять 1 млрд гривень. Всього від контрабанди техніки бюджет України щороку втрачає близько 3,6 млрд гривень.

У вищих навчальних закладах по всій Україні зафіксовано 381 порушення. Із них – 101 випадок здирництва. 80 університетів не гарантують вибір дисциплін студентами. У понад 150 випадків ВНЗ не надають повної інформації про себе.

На 206 виборчому окрузі у Чернігівській області вирішив балотуватися у народні депутати лідер заборонено Комсомолу Кононович Михайло. Хоча він іде як самовисуванець, у своїй агітаційній продукції він наголошує свою посаду, а також партійну приналежність: “Покажи своє відношення до влади – проголосуй за комуністів!”

За відмову здати ДНК в УБОЗі побили Медведька, Поліщука та їхніх адвокатів. Кажуть, що це “КОРД”.

У Торецьку влада підло налаштовує жителів проти ЗСУ – Аброськін, начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області.

Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав журналіста Руслана Коцабу і звільнив його з-під варти. Коцаба вкотре заявив, що події на Донбасі вважає братовбивчою війною, але винним себе у зраді і перешкоджанні Збройним Силам не визнає.

ПЕРЕМОГА

Укроборонпром передав військовим 1 067 одиниць озброєння та військової техніки (ОВТ) з початку 2016 року. Українська армія отримала 646 одиниць нової та модернізованої техніки. Більшість – це ракетно-артилерійське озброєння, ракети та боєприпаси. Також отримано 421 одиницю відремонтованого ОВТ. У цій категорії більшість – це бронетанкова та автомобільна техніка.

На службу до Збройних сил України з початку року зараховано вже понад 37 тис. контрактників.

Ракета-носій із системою керування українського виробництва вивела у космос міжнародний екіпаж космонавтів.

Україна та Канада підписали угоду про зону вільної торгівлі. ЗВТ між Україною та Канадою скасовує мито на 98% українських товарів і 72% канадських.

В Україні вперше здійснили пересадку штучного серця.

Cпецпідрозділи Нацполіції затримали на Рівненщині групу незаконних старателів бурштину. Вони вели розробки прямо у заповіднику, серед непрохідних боліт, мали у своєму розпорядженні зброю і бронетехніку, а при затриманні чинили опір.

Нацбанк посилив умови виведення капіталу з України. Нацбанк передбачив додаткову підставу для відмови у видачі індивідуальних ліцензій. А саме – у разі, якщо отримати ліцензію намагається особа, яка переховується від органів досудового розслідування, слідства, суду або органів влади.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор