Гра в рейтинги

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

З новою зрадою вас, – дядько Петро виявляється в суху програє вибори. Ну, от категорично. Ну, от все, вже треба посипати голови попелом і бігти каятися перед юльканами взагалі і бабЮлею конкретно – інакше скоро прийде Шалайський – і ногами, ногами!

Видання “ЛІГА” опублікувало рейтинг групи “Рейтинг” згідно якого рейтинг Юлії Тимошенко 11,9 проти 9,4 у Петра Порошенко. У другому ж турі, мовляв, бабЮля дядька Петра робить з перевагою у 7%.

Вам страшно? Мені – ні. Бо я прочитав коментар екс-нардепа Віктора Уколова, і коментар той примусив мене серйозно замислитися.

Рейтинг, опублікований виданням ЛІГА, датований ГРУДНЕМ 2017 р. Чули? ГРУДНЕМ!!! Що робить рейтинг грудня 2017 р. у лютому 2018? Відповідь – рейтинг опублікований в лютому, а не в грудні, для того, аби не виглядати вже повністю відвертою заказухою.

Бо! 22 листопада 2017 р. “Українська правда” (яку явно не запідозриш у симпатіях до чинної влади) опублікувала рейтинг, складений спільно Центром соціальних та маркетингових досліджень “Социс”, Київським міжнародним інститутом соціології, Центром Разумкова та… соціологічною групою “Рейтинг”. І згідно тих рейтингів перевагу звідки не крути мав дядько Петро. Це ще не почалася передвиборча компанія – бабЮлю ще не спитали, що там з боргом росіянам у $405 мільйонів, та чому вона не голосувала за визнання Росії агресором.

А тепер скажіть мені, у вас не виникало питання, як могли результати рейтингів підтримки кандидатів за дослідженнями одної й тої самої соціологічної групи так разюче змінитися протягом місяця???

Воно мало в кого виникало. Бо! “Правильний” рейтинг з бабЮлею-переможницею був опублікований не в грудні (коли його зразу взяли б на глум), а у лютому, коли про листопадовий рейтинг всі вже забули.

Хоча можливо й так, що рейтинг справді може разюче змінитися протягом одного місяця. Тоді мій рейтинг вам на лютий 2018 – у бабЮлі – 11%, у дядька Петра – 16%. Годиться? Тля буду – досліджував!

І так. Аби вдруге не повторюватися.

Так, я упоротий порохобот, живу в ілюзіях, і голосу розуму не чую.
А ще я дуже ціную процес вдивляння у власні очі у дзеркалі.
Якщо вибори виграє дядько Петро, я чесно собі скажу: “Я робив все, щоби було так”.
Якщо виграє бабЮля – я скажу: “Я зробив все, що міг, аби цього не сталося”.

Козаки поділялися на дві категорії. На тих, хто просторікував, як гад Мазепа протринькав все. І на тих, хто разом з Мазепою бився від і до кінця. Другі мені подобаються більше.

Автор