Вчителі Львівщини вчились у галицьких гвардійців (фото)

На виконання Указу Президента України «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки» військовослужбовці 2 Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України продовжують тісну співпрацю з вчителями предмету «Захист Вітчизни» Львівщини.

Цього разу на військовому стрільбищі відбулось денне навчання вчителів Пустомитівського району. Інструктори бригади навчали педагогів за напрямками: «Тактична підготовка. Бойові двійки, трійки», «Тактична медицина», «Методика занять з практичної стрільби в умовах закладу освіти».

Усі вчителі були розподілені на три групи, які почергово займались з кожним із інструкторів. Як зазначають самі вчителі, найважче для них було на занятті з тактичної підготовки, де їх було одягнуто в бронежилети та каски, після чого чоловіки виконали невеликий марш-кидок лісом. Під час нього вони навчались рухатись в колоні, шаховим порядком та клином, а також відбивати атаки.

На занятті з вогневої підготовки вчителі вивчили бойові стійки та правильність переходу з одного положення в інше. Велику увагу інструктор звертав на правильність положення зброї при стрільбі: «Ваше завдання навчити дітей правильно зробити постріл, – пояснював присутнім керівник занять. – Діти мають знати, що зброя – це небезпечно, що її потрібно правильно експлуатувати та застосовувати».

На заняттях з тактичної медицини діючі вчителі здобули багато нових знань, адже за кілька років методи надання першої домедичної допомоги кардинально змінились. «Наразі все те, чого ми навчаємо, може знадобитись не лише в бойових умовах, а й у повсякденному житті – розповідає інструктор з тактичної медицини старший сержант Галина Прийма. – Життєві ситуації можуть бути різними і кожна людина має знати, як зберегти своє особисте життя та життя іншої людини».

Джерело

Автор