ДВБ Нацполіції отримає більше повноважень для розслідування фактів корупції в МВС (відео)

Рішенням колегії МВС, Департамент внутрішньої безпеки отримає більше повноважень та розширить штат працівників для боротьби з корупцією не лише в Національній поліції, а  й в усіх органах виконавчої влади МВС.

Про це заявив Начальник Департаменту внутрішньої безпеки Євген Коваль.

Також в Головному слідчому управлінні вже створено спеціальний підрозділ, який розслідує справи виключно за матеріалами ДВБ.

«В умовах проведення реформи міністерства внутрішніх справ України,  Департамент внутрішньої безпеки разом зі слідчими Національної поліції,  за прямою вказівкою Міністра та за підтримки Голови Нацполіції, почали виявляти, документувати та руйнувати злочинні схему в усіх центральної органах влади, діяльність яких координується Міністром», – сказав він.

Начальник ДВБ зазначив, що фахівці Департаменту будуть працювати над розкриттям злочинних схем та проявів корупції, не лише в Національній поліції, але  й  в Національній гвардії, Державній прикордонній службі, ДСНС та сервісних центрах МВС.

Євген Коваль наголосив, що не зважаючи на проведенні реформи в системі і перехід від колишніх МРЕО, в окремих регіонах залишаються діяти старі корупційні схеми щодо оформлення та переоформлення нових та вживаних автомобілів, внесення в базу НАІС кримінальних авто.

«За кошти порушується процедура навчання та здачі водійських іспитів, як і раніше за певні грошові кошти можливо, минуючи курси та іспити, отримати водійське посвідчення. Як правило, автошколи, які діють таким шляхом, створені та належать колишнім високопосадовцям ДАІ», – зазначив він.

Начальник ДВБ також навів приклади незаконного збагачення фахівців міграційної служби.

«З моменту вступу в дію міжнародних угод про безвізове відвідування країн Євросоюзу, з’явився шалений попит на біометричні паспорти. Як відомо попит завжди породжує пропозицію. В мережі Інтернет безліч оголошень в наданні допомоги при отриманні таких паспортів. Ціна питання від 2 500 до 25 000 гривень, в залежності від терміну. Навіть при поверхневій перевірці, було встановлено, що кожна із фірм має корупційні контакти в підрозділах міграційної служби, або взагалі створена посадовцем цієї служби», – сказав Євген Коваль.

Він відмітив, що відповідна робота по виявленню злочинів ведеться і в Нацгвардії та Держприкордон службі. Налагоджено якісний обмін інформацією між зазначеними ВБ.

Євген Коваль зазначив, що за прямою вказівкою Міністра внутрішніх справ, ДВБ працює по виявленню та документуванню злочинних схем, побудованих в центральних органах виконавчої влади, що координуються Міністром.

Джерело

Автор