УПЦ МП тролить сепарів?

Дмитро Вовнянко

УПЦ Московського патріархату пояснює бойовикам, що сепаратизм – то погано. Що герой – це той, хто воює за єдність своєї країни. Що загинути від рук сепаратистів за єдність своєї країни – то подвиг.

Уявляєте таке? Тоді читайте уважно.

Щойно на окуповану територію України, так звану «ЛНР», привезли ікону з зображенням російського солдата Євгенія Родіонова і передали бойовикам з банди «Пагранічная служба ЛНР». Причому в передачі активну участь взяли попи Луганської єпархії УПЦ МП.

Яким краєм УПЦ МП до російського солдата на іконі? Спочатку подивимося, хто такий цей самий Євгеній Родіонов.

Солдат-строковик. Призваний за Єльцина до армії. Був відправлений воювати у Чечню. Майже зразу потрапив у полон. На батьківщині був об’явлений дезертиром. Проте невдовзі з’ясувалося, що у полоні Родіонов загинув. Звинувачення у дезертирстві негайно зняли, і Родіонов миттю став героєм, загиблим за віру. З’явилася байка, ніби йому відрізали голову за відмову прийняти іслам…

Але байки – в сторону. Пройдемося по фактах. Родіонов воював ЗА територіальну цілісність своєї країни. Воював ПРОТИ тих, хто себе вважав повстанцями та патріотами, а керівництво його країни – сепаратистами. Хто найбільше підходить під таке описання? Очевидно, службовці ЗСУ, НГУ, МВСУ тощо (той факт, що в Україні на фронт строковиків не відправляють, вже опустимо). А хто підходить під описання убивць Родіонова? Очевидно, терористи ДиРи.

І от ікони з такими «мучениками» бойовикам вручає УПЦ МП. Навіщо?

Я бачу два пояснення.
Або в Луганській єпархії УПЦ МП зібралися щирі патріоти України, які у такий спосіб тролять терористів ДиРи.
Або попи УПЦ МП самі не збагнули, що вони зробили і кого ставлять у приклад бойовикам – просто виконали те, що їм наказали такі самі інваліди розумової праці з Москви.

Враховуючи всі попередні безумні витівки УПЦ МП, у друге віриться більше.

Автор