З життя реХВорматорів. Саакашвілі приговорили до 3 років за гратами

Дмитро Вовнянко

Розповісти вам як Великий РеХВорматор покривав убивць?

28 січня 2006 р. Тбілісі. Співробітник банку Сандро Гіргвліані і його товариш Лєван Бухаідзе зайшли до кав’ярні. Там же розслаблялися:
– Дата Ахалаія – керівник Департаменту конституційної безпеки МВС Грузії,
– Олег Мельников – заступник Ахалаії,
– Василій Санодзе – начальник Генеральної інспекції МВС,
– Гурам Донадзе – начальник Служби по громадських зв’язках МВС,
– Тако Салакія – дружина міністра МВС (тобто – Вано Мерабішвілі),
– Тамара Майсурадзе – просто дівчина. І – знайома згаданого вище Сандро Гіргвліані.

Стався скандал, між Сандро Гіргвліані і Гурамом Донадзе спалахнула суперечка.

Того самого дня Сандро Гіргвліані зник. Того самого дня його труп з наслідками насильницької смерті було знайдено на околиці Тбілісі.

Винних ніяк “не могли знайти”, але 12 лютого 2006 р. (за 15 діб після загибелі Гіргвліані) опозиційний телеканал “Імеді” показав сюжет, де заявив, що до вбивства можуть бути причетні перелічені вище особи з керівництва МВС.

Реакція міністра МВС Вано Мірабішвілі була істинно реХВорматорська – він відмовився відстороняти від посад будь-кого з керівництва МВС.

Але Грузія була ще не до кінця реХВормована, опозиція здійняла крик, і 6 травня 2006 р. були заарештовані чотири співробітники Департаменту конституційної безпеки МВС Грузії (тобто – підлеглі Дати Ахалаії): Гіа Аланія, Автанділ Апциаурі, Александр Качава та Міхаіл Бібілурі. Заарештовані зізналися, що вивезли Сандро Гіргвліані в ліс і там його сильно побили. Гадаю, далі – зрозуміло.

Ніби, хеппі-енд? Та не дуже. Ані Дата Ахалаія, ані жоден з присутніх у кав’ярні керівників МВС Грузії не постраждав. Залишився на своїй посаді і Вано Мерабішвілі, чия дружина була присутня при сварі. Телеканал “Імеді”, який насмілився показати бяку про реХВорматорів, уже 7 листопада 2007 року був захоплений тітушнею, дії якої прикривала грузинська поліція.

А четверо засуджених співробітників Департаменту конституційної безпеки МВС невдовзі вийшли на волю – президент Міхеіл Саакашвілі помилував їх в обхід Комісії по помилуванню, тим самим кричуще порушивши закони Грузії.

От саме за це – за злочинне помилування винуватців вбивства, суд Грузії щойно впаяв Великому РеХВорматору три роки за гратами. І думаю, попросить Україну надати нелегалу Саакашвілі почесне право відбути заслужений термін на батьківщині.

Я так розумію – далі буде…

Фотоколаж ©  NEWS INFO

Додатково

17.03.2006. Саакашвили поддерживает министра ВД, несмотря на нарастающую волну протеста

02.05.2006. Семья Гиргвлиани: За молчание нам предложили деньги

27.04.2011. Страсбургский суд вынес решение по делу Сандро Гиргвлиани

Автор