Лікувати інформацією замість розповсюдження ненависті

Богдан Карпенко

Рік тому поставив собі за мету позбутись грубих слів у постах та твітах (хто читав мене раніше, знає, наскільки не добирав слів у текстах у 2014, 2015). Ніби вдалось.

Тепер завдання наступне: забути слова “порохобот”, “зрадофіл”, “вата”, “патррріот”, “сепар”, “антимайдан”.

Я хочу припинити ділити українців по тимчасовим політичним переконанням. Насправді, все залежить від того, під якими інформаційними каналами людина знаходиться, і наскільки реально її від цих каналів відключити.

Ну, не можу я після чотирьох років знайти у собі ненависть до людей, які залежні від провокативних інформаційних каналів – чи то українець, залежний від наших упячок, чи то українець – ретранслятор кремлезмі. Скільки мене не провокують, десь воно відійшло, передозування, не пробиває більше, співчуваю людям, а ненависті до українців не з’являється. Хто з українців винен – повинен відповісти згідно законів, і цього вимагатиму. Загалом, є розуміння, що наших людей потрібно лікувати інформацією, що потрібно відключати від ворожих інформаційних каналів, а ненавидіти – не можу більше, все.

З запоребриками – інша розмова – це агресори, вороги, які мають відповісти за біду, яку заподіяли, не находжу у собі жодного співчуття – суцільний холод та байдужість, згадуючи всі біди, та жовч, котрі звідти до нас прийшли.

Завдання на 2018: відстоювати реінтеграцію ОРДЛО на УКРАЇНСЬКИХ умовах, та гасити внутрішню ненависть, відмовитись від неї у власних текстах, одночасно припинити поширювати її у текстах друзів, однодумців.
Це перше.

Друге: нарешті, допомогти громадянам частіше зустрічатись, знайомитись, об’єднуватись, аби у влади замість критиканів з’явились критики.

Сам буду писати менше, ніж раніше, мені потрібно повертатись до свого звичного життя, і більше часу приділяти рідним, та роботі. Мої ж фейсбук та твітер і надалі будуть відкриті для волонтерських проектів, проектів, які мотивують українців почати власну справу, та надають українцям впевненості.

Всіх з прийдешнім, і всім гарно відсвяткувати завершення 2017-го 🙂