Зради і перемоги тижня. 8 – 14 грудня 2017 року

Із запізненням, вибачте. Через симейні обставинине міг викласти вчасно. Але – викладаю. зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 8 – 14 грудня 2017 рр.

ЗРАДА

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) “Бонтой” продає дитячу гру “Скринька знань. Світ” із зображенням карти України без Криму.

Відбулися незначні сутички між поліцією і прихильниками заарештованого екс-голови Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі.

Провокація на Львівщині. Невідомі підірвали польський автобус.

Суд виправдав екс-ректора Мельника, якого звинувачували в хабарництві.

Вибух на газовій станції біля міста Баумгартен (Австрія) призвів до скорочення обсягів транзит російського газу через Україну на 23% – до 200 млн.куб.м на добу.

Бабушкінський райсуд Дніпра відмовився розглядати провадження щодо терористів так званої “ЛНР”, яких звинувачують у катастрофі військового літака Іл-76 у 2014 році. Зазначається, що в Бабушкінському суді вже всі судді з невідомих причин відмовлялися розпочинати слухання.

НАНУ заявила що за роки незалежності відбулася девальвація наукових ступенів і вчених звань, зокрема через недосконалу державну політику в цій сфері.

ПЕРЕМОГА

Фінальне засідання Венеціанської комісії не підтримало звинувачення з боку Угорщини щодо того, що український закону про освіту обмежує права національних меншин.

Апеляційний суд Київської області скасував виправдувальний вирок чиновнику, причетному до розгону Майдану у Чернігові у 2013 році.

Віце-президентом підкомісії з верховенства права Венеціанської Комісії обрали колишнього міністра юстиції України Сергія Головатого.

З початку дії безвізу з країнами ЄС 355 000 українців скористалися перевагами спрощеної системи.

Житомирянка Дарина Самчик здобула перемогу на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств, який проходив у Німеччині. Загалом же, українська збірна здобула 8 медалей чемпіонату Європи та посіла друге загальнокомандне місце.

Суд остаточно повернув у держвласніть “Укртелеком”.

Український і польський президенти домовилися про те, щоб обидві країни знизили градус напруженості у відносинах і скасували заборони на ексгумацію поховань бійців Української повстанської армії і Армії Крайової.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор