Нечеканчик від дядька Петра, або навіщо Корбан?

Дмитро Вовнянко

Для початку – цитата.

“М. Саакашвілі, голова Одеської ОДА: “Для чего вам в Киеве и Луцке бронированные машины, для чего каски и бронежилеты вам?”
І. Палиця, екс-голова Одеської ОДА, за чутками – ставленик І. Коломойського: “Вот после того, как Вы нашкодите так, как в Грузии, мы готовимся, чтобы еще раз отстоять страну после последствий, которые Вы принесете.”
М. Саакашвілі, голова Одеської ОДА: “Я их не пересадил, я считал, что они могут работать, в Украине мы должны их пересадить… И когда мы их пересадим, не будет того, что было в Грузии, не будет реваншистов олигархов…”

Гадаю – очевидно. Повернутися до України бізнесмен Геннадій Корбан міг лише за умов твердих гарантій, що його не розмістять зразу ж у готелі “В діда Лук’яна”. Звісно, зараз підуть суди, на яких Корбан буде доводити “нє вінаватая я – он сам”. Зрозуміло, в чому інтерес пана Корбана – інтересів в Україні в нього чимало. Але.

Ну, от навіщо він Банковій? Навіщо він їй у Дніпрі, якщо йому так гарно (для Банкової) жилося в Землі Обітованій?

Пропоную згадати історію питання.

Перше. Я свідомо не писав, хто власне стоїть за всіма Єгорками, Лушпаями, Сірожами та іншими зоо-спартанцями, бо косу Юлії Володимирівни за ними не помітив хіба що сліпий. Зверніть увагу, організатором мітингів КолоРади заявляє себе не партія “Самопоміч”, до якої належать і Лушпай, і Єгорка – ним себе заявляє ГО “Рух визволення”, який сидить на одній адресі з “Внутрішнім корпусом батальйону “Донбас”, пов’язаним з нардепом Лушпаєм.

Про те, що всі ці сили працюють на бабЮлю, очевидно з банальної логіки і перегляду рейтингів.

А тепер питання. Хто такі для Леді Ю Філатов і Корбан? Відповідь – зрадники. Філатов – колишній працівник ЄЕСУ, який зрадив клан Тимошенко в піковий момент, перебігши в “Приват” і зайнявшись віджимом майна панів Тимошенків. Корбан – колишній діловий партнер ЮВТ, який годувався з руки панів Тимошенків, але перебіг до “Привату” і зайнявся тим самим, що й Філатов, тільки не юридичними питаннями, а практичними.

Друге. Хто такий для Корбана, Філатова, Палиці та інших УКРОПівців екс-голова Одеської ОДА М. Саакашвілі? Відповідь – читайте цитату вище. А ще – підніміть їхній обмін чемностями зразка 14-15 рр. А ще Міхо – колишній партнер Пороха, який топив їх, коли вони були в силі і в пливі. А ще для УКРОПу Саакашвілі – тип, який заліз на їхнє електоральне поле. На пару з бабЮлею і Лушпаєм, якого і Корбан, і Філатов гарно пам’ятають ще влітку 2014-го р. – і щось мені підказує, що буцітися з УКРОПом нардеп Лушпай сильно не захоче, а муситиме – здогадайтеся чому.

І це я ще не згадав того, що за винятком Лушпая (та й те – відносно), для Філатова та Корбана і бабЮля, і Міхо, і Єгорка – тилові щури, які відсиджувалися в Києві, в той час, як Корбан і Філатов реально ризикували всім, разом з життям. Повірте – таке не забувається.

Нарешті, третє. Виходить, дядько Петро замирився з Коломойським? Відповідь. Дядько Петро ніколи і не воював з Коломойським – окремі прикордонні сутички у повноцінну війну не переходили ніколи.

І взагалі, до чого тут Коломойський?

Байка про те, що УКРОП – маріонеткова структура, яка у всьому обслуговує інтереси Коломойського – з тої самої опери, ніби Ахмєтов повністю контролював Партію Регіонів.

Наведу лише одну інфу для роздумів. Напередодні арешту Корбана, відбулася вельми цікава зустріч між Дядьком Петром, Ложкіним, Кривавим Пастром і Геннадієм Боголюбовим – співвласником “Привату” і діловим партнером Коломойського ще від часів Пал-Іванича Лазаренка. І от після цієї розмови Корбана заарештували, а Ігор Валерійович, звісно, збурився, висловив занепокоєння – і цим обмежився. З чого висновок – УКРОП уже тоді Коломойським контролювався вельми відносно, він явно ставав самостійним проектом.

Що тепер? Очевидно, тепер – відродження УКРОПу. А бабЮлю, Міхо, Єгорку та Лушпая з усім його ВК бату “Донбас” можна щиро привітати. На їхнє поле заходить потужний конкурент, з яким:
а) повної взаємодовіри не буде, в сенсі – взагалі (про їхні стосунки в минулому дивися вище);
б) які зараз почнуть ділити між собою спільний електорат.

Чи можлива ситуація за якої всі вони об’єднаються проти дядька Петра? Можливо все, але насмілюся нагадати Дулю з мультика про козаків, яка регулярно сварила затятих друзяк, регулярно повертаючись до одного з боку іншого. Таких дуль СБУ з ГПУ в запасі мають до чорта – я переконаний.

Іншими словами, дядько Петро додав у рекозлюцію ще одного гравця. Він їх красиво розвів.

Запасаємося попкорном. Кіно обіцяє бути вельми захопливим.