Інформація про погром в черкаському суді не відповідає дійсності (фото)

Будівля Черкаського будинку правосуддя не пошкоджена. Грубих порушень громадського порядку та публічної безпеки під час проведення мітингу громадян не допущено. Травмованих немає.

Як відомо, 7 грудня в приміщенні Придніпровського районного суду міста Черкаси відбувся розгляд клопотання слідчого з приводу обрання міри запобіжного заходу особі яка фігурує в матеріалах кримінального провадження відкритого за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. України. Не задоволені рішенням судді представники громади влаштували мітинг перед центральним входом до приміщення Черкаського будинку правосуддя.

Вхід до приміщення Черкаського будинку правосуддя здійснювався через бокові двері, суд працював в штатному режимі, робота не припинялась, зали судових засідань заблоковані не були, розгляд справ відбувався в штатному режимі, доставляння арештованих та затриманих осіб до суду відбувалося без перешкод.

Станом на 8 грудня громадяни залишили територію Черкаського будинку правосуддя. Травмованих не має. Будівля суду не пошкоджена. Грубих порушень громадського порядку та публічної безпеки не допущено.

Джерело

 

Надзвичайні події біля Будинку правосуддя у м.Черкаси

Територіальне управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області повідомляє, що близько двох годин ночі 08.12.2017 чисельною групою активістів до 50 осіб розпочалося блокування службового в’їзду на територію Будинку правосуддя, що знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 316.

Блокування відбувається шляхом загородження виїзду вантажним автомобілем.

Крім того, біля головного входу до приміщення Будинку правосуддя здійснюється розпалювання вогнища, що призвело до блокування роботи працівників територіального управління та Придніпровського і Соснівського районних судів м. Черкаси, Черкаського районного суду Черкаської області. Працівники судових органів були допущені до приміщення Будинку правосуддя тільки о 8.20год.

Працівниками батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції України у Черкаській області, які здійснюють цілодобову охорону приміщення Будинку правосуддя, на місце події викликані посилені підрозділи правоохоронних органів, підрозділи МЧС.

Ці події пов’язані з розглядом Придніпровським районним судом м. Черкаси справи про обрання запобіжного заходу, за клопотанням слідчого ГУ НП у Черкаській області, у відношенні обвинуваченого Карпенко Андрія Петровича, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Слід зазначити, що після обрання суддею Придніпровського районного суду м.Черкаси запобіжного заходу у вигляді взяття на поруки у відношенні обвинуваченого Карпенко Андрія Петровича, з 00.15год. 08.12.2017 присутніми у залі судового засідання відвідувачами (мешканцями м. Сміла) почалося висловлення незадоволення прийнятою ухвалою суду. Внаслідок даних подій суддя Придніпровського районного суду м.Черкаси, який розглядав судову справу разом із секретарем судового засідання був заблокований у залі судового засідання. Після цього, даними відвідувачами, за допомогою меблів здійснено блокування входу до Придніпровського районного суду м. Черкаси, а у залі судового засідання пошкоджено стіни та меблі, які там розміщені.

На даний час, акція з блокування території Будинку правосуддя продовжується, оперативно-слідчою групою проводяться відповідні слідчі дії.

Оскільки біля головного входу до Будинку правосуддя активістами постійно з ночі підтримується розпалювання вогнища, димова завіса перешкоджає роботі працівників п’яти державних установ, які розміщуються в цьому приміщенні, а саме: територіальному управлінню Державної судової адміністрації України у Черкаській області, Черкаському районному суду Черкаської області, Соснівському районному суду м.Черкаси, Придніпровському районному суду м.Черкаси та апеляційному суду Черкаської області (частина апарату апеляційного суду Черкаської області розміщується у цьому приміщені на 4-му поверсі).

Джерело