Кількість працівників, які отримують мінімальну зарплату, зменшилась в 3,5 рази

Розповідаючи про результати підвищення мінімальної зарплати до рівня 3200 грн урядовець навів статистичні дані, які повністю спростовують усі апокаліптичні прогнози щодо цього кроку Уряду.

Так, статистика свідчить про припинення діяльності 449-тьма тисячами особами-підприємцями на початку 2017 року, з яких 228 тисяч не вели жодної діяльності та не сплачували податки. Таким чином, станом на січень в Україні працювали 1 мільйон 792 тисячі підприємців, а вже станом на жовтень цього року було нараховано 1 мільйон 811 тисяч осіб.

“Тобто, станом на сьогодні, кількість підприємців після підвищення рівня мінімальної зарплати зросла. Але підприємці це динамічна група громадян, тому варто звернути увагу на найманих працівників – станом на вересень 2017 року зареєстровано 12 мільйонів 921 тисяча осіб, а це на 230 тисяч осіб більше ніж в січні цього року”, – наголосив Міністр.

Також позитивною є динаміка процесів і на ринку зайнятості.

“У вересні цього року працевлаштовано на 121,7 тисяч осіб більше, ніж звільнено, тобто, динаміка є позитивною. При цьому, на 25 відсотків зменшилась кількість людей, які перебувають на обліку в Держцентрі зайнятості – багатьох людей навіть не встигають поставити на облік, настільки високою є потреба в кадрах на ринку праці. Але, чи не найголовніше, – після підвищення рівня мінімальної зарплати більш як в три з половиною рази зменшилась кількість людей, які отримують зарплату на мінімальному рівні, що свідчить про детінізацію”, – заявив Андрій Рева.

Джерело

Автор