Про Голодомор. Коротко

Дмитро Вовнянко

У 1918 р. при владі був такий гетьман Скоропадський.

Він був рідкісною наволоччю – не продав свій маєток, був паном-землевласником, відібрав у селян вже чесно подерибанену землю і оголосив, що земля буде розподілена через земельну реформу. Був колишнім генералом імперії. Українською заговорив за рік до того, як став владою. На службу брав у першу чергу профі свого діла, хай навіть “колишніх” і російськомовних, замість не в міру балакучих “патріотів”. Ввів державну монополію на хліб і цукор. Приборкав повстанці… злочинні банди, що під вельми патріотичними гаслами сіяли анархію і свавілля.

Все це звісно дуже не подобалося тодішнім зоо-спартанцям. Тому тодішні зоо-спартанці об’єднали сили з керованими з Москви більшовиками, влаштували рекозлюцію і гетьмана скинули. І самі стали владою.

І отут з’ясувалося що:
– більшовики визнають лише одну владу, свою і московську;
– державою, виявляється, треба вміти керувати;
– маси пересічних зоо-спартанців готові підтримувати не Шкірних Спартанців, а тих, хто обіцяє більше халяви, тобто більшовиків, а мідл-клас за зоо-спартанців помирати не хоче, бо не бачить різниці в сортах лівоти Винниченківсько-Петлюрівської і лівоти Ленінської.

Тому вже за пару місяців після перемоги тодішніх зоо-спартанців над гетьманом, більшовики вже марширували вулицями Києва, а менше ніж за рік Незалежна Україна взагалі зникла з мапи світу.

Українці дуже сильно опиралися. Більшовики ніде не мали стільки гімору з національними повстанцями як в Україні і в Узбекістані. Тому українців треба було не просто перемогти, а зламати, подавити волю до опору і перетворити на рослин. Для цього й був впроваджений Голодомор. Більшовики як раз сумістили приємне з корисним – і гроші з хліба отримали для індустріалізації, і експеримент з обидлення багатомільйоної нації успішно провели.

І от якби не зоо-спартанці зразка 1918 р…

Я знаю це. І саме тому моя політична позиція сьогодні така. Саме тому я говорив і говорю, зоо-спартанці і влада – речі несумісні.

P.S.
І так, німців гетьман в Україну не кликав – це зробили як раз таки тодішні зоо-спартанці, коли ще вони були владою (Центральна Рада). А от державний бюджет, державний банк, національну валюту (гривню), Національну академію наук, Національну оперу, Митну службу, перші українські спецслужби, і кадри того, що невдовзі стало Дієвою Армією УНР, створив саме гетьман. І кошти на які УНР трималася ще майже рік – теж заробив уряд гетьмана.

Тому я обираю профі, а не балакучих патріотів і “класних хлопців”.


Фото: Гетьман Павло Скоропадський і голова уряду Федір Лизогуб

Автор